اماکن قابل حفاظت: تأسیساتی هستند که در گروههای فوق قرار نگرفته ولی نگهداری و حفاظت از آنها جهت جلوگیری از نفوذ عوامل دشمن لازم باشد (بند ز از قسمت تعاریف و اصطلاحات). اماکن قابل حفاظت با توجه به این تعریف، تأسیساتی هستند که اهمیت کمتری دارند و به منظور جلوگیری از بهره برداری و سوءاستفاده احتمالی دشمنان، از آنها مراقبت میگردد مثل مخازن آب محلی.
با توجه به بند 8 ماده 3 قانون به کارگیری سلاح، برای قانونیبودن تیراندازی مأمورین برای محافظت از اماکن طبقه بندی شده، وجود شرایط ذیل الزامی است:
1- مکان مورد نظر یکی از مصادیق چهارگانهی حیاتی و حساس، مهم و قابل حفاظت باشد.
2- هجوم یا حمله به این اماکن به جهت ترور، تخریب، آتش سوزی، غارت اسناد و اموال، گروگانگیری و اشغال انجام گرفته باشد.
3- مأمور مسلح نگهبان یا مسئول حفاظت فیزیکی این اماکن باشد.
4- مأمور مسلح چارهای جز به کارگیری سلاح نداشته باشد.
5- مأمور مسلح در صورت اقتصادی شرایط، هشدار بدهد و اخطار الزامی است.
6- مأمور مسلح مراتب تیراندازی و اصل تناسب را رعایت نماید.
به نظر میرسد برای تحقق اشغال که در بند 8 ماده 3 قانون بکارگیری سلاح آمده است، نوعی حمله تهاجم توأم با قهر و غلبه و خشونت لازم میباشد بنابراین اگر شخصی بیپناه به یکی از اماکن مندرج در بند ماده 3 پناه ببرد و آنجا سکنیگزینند با توجه به لفظ اشغال که در این بند آمده، استفاده از سلاح توسط مأمورین قانونی نیست زیرا پناهبردن و سکنیگزیدن در چنین اماکنی نیاز به حمله و هجوم و اعمال خشونت ندارد.
1- تیراندازی برای حفظ تأسیسات، تجهیزات و اماکن نظامی و انتظامی و امنیتی (بند 10 ماده 3 قانون به کارگیری سلاح) قانونگذار مجدداً در بند 10 ماده 3 قانون بکارگیری سلاح، اماکن انتظامی را در کنار اماکن نظامی و امنیتی آورده است. اماکن نظامی و امنیتی شامل کلیه تأسیسات (اموال غیرمنقول) و تجهیزات (اموال منقول) متعلق و در اختیار نیروهای مسلح، وزارت دفاع، وزارت اطلاعات و ستاد کل نیروهای مسلح می شود.
تیراندازی برای حفظ تأسیسات اماکن نظامی و امنیتی تابع همان مقررات برای حفظ اماکن انتظامی است که بیان شد. نکتهی بسیار مهم این است که تیراندازی برای حفظ تجهیزات نظامی و امنیتی و انتظامی در صورتی مجاز است که این تجهیزات دارای حداقل ارزش مالی و امنیتی در برابر آثار تخریبی ناشی از تیراندازی باشد.
فرم در حال بارگذاری ...