۱۲
۲۳
A
۱۵۵
۴
۱۳
۲۳
I
۱۵۵
۴
۱۴
۲۳
I
۳۵۰
۵
همچنین قابل ذکر است، معیار کفایت سیستم برابر ۱۰% در نظر گرفته شده است. پارامترهای و برابر با ۱۰۰۰۰ و ۱۰۰ در نظر گرفته شده اند.
این مسئله هماهنگسازی زمانبندی تعمیر و نگهداری واحدهای تولیدی، توسط الگوریتم ژنتیک با ۳۰۰ کروموزوم و ۱۰۰۰ نسل انجام شد، و جوابهای مطلوب آن بهدست آمد. شکل (۴-۴) نشاندهنده روند همگرایی الگوریتم ژنتیک به ازای مقادیر ذکرشده میباشد.
شکل ۴-۴: روند همگرایی الگوریتم ژنتیک
شکل (۴-۵) نشاندهنده کفایت سیستم در هفتههای مختلف سال میباشد. با توجه به شکل (۴-۵) اگر هر واحد، در زمان دلخواه خودش، برای تعمیرات خارج شود، در هفتههای ۱۰ الی ۱۵ سیستم شاهد کمبود تولید شدیدی و درنتیجه قطع بار خواهد بود. این در حالی است که پس از تغییر بازهی خروج برخی از واحدهای تولیدی، توسط بهرهبردار مستقل سیستم، مشکل کمبود تولید در این هفتههای سال رفع خواهد شد.
معیار کفایت سیستم ، به طور واضحی بر روی زمانبندی خروج اثر میگذارد. شکل (۴-۶) نشاندهنده تاثیر تغییر این معیار بر درجه رضایت واحدهای تولیدی میباشد. با توجه به شکل (۴-۶)، با افزایش معیار کفایت سیستم، که باعث افزایش حد ذخیره در هر بازه می شود، میانگین درجه رضایت واحدهای تولیدی کاهش مییابد.
تمام شبیهسازیهای این نوشته، تحت نرم افزار Matlab 8 انجام شده اند. برای قسمت برنامه ریزی تولیدکنندگان، از روش برنامه ریزی خطی استفاده شده است و برای قسمت هماهنگسازی برنامه ریزی توسط بهرهبردار مستقل سیستم، از روش الگوریتم ژنتیک استفاده شده است.
شکل ۴-۵: کفایت سیستم در هفتههای سال
شکل ۴-۶: تاثیر تغییر معیار کفایت سیستم بر درجه رضایت واحدهای تولیدی
۴-۲-۳- تسویهی هزینهها
پس از انتخاب پاسخ مناسب، بهرهبردار مستقل سیستم باید فرایند تسویهی بازار را اجرا کند و سهم هر یک از واحدهای تولیدی را مشخص نماید. همانطور که پیشتر گفته شد، بهرهبردار مستقل سیستم دارای ماهیتی غیرانتفاعی میباشد و نباید از فرایند برنامه ریزی تعمیر و نگهداری سودی کسب کند. بنابراین بهرهبردار مستقل سیستم تمام درآمدهای حاصل از جمعآوری مبالغ پیشنهاد خرید تعمیرات را باید صرف جبران هزینه های قطع باری کند که ناشی از خروج برنامه ریزیشده برای تعمیرات میباشد. اگر هم خروج برنامه ریزیشده برای تعمیرات منجر به خاموشی و قطع باری نشود، درآمد حاصله باید بین خود واحدهای تولیدی توزیع گردد.
جدول (۴-۴) نشاندهنده بازهی خروج، درجه رضایت، و بررسی هزینه های واحدهای تولیدی به ازای پاسخ منتخب میباشد. که در این جدول، هزینه های پرداختی به معنی هزینههایی میباشد که واحد تولیدی بابت پیشنهاد خرید تعمیرات باید به بهرهبردار مستقل سیستم پرداخت کند. منظور از مقدار بازگشتی، پولی میباشد که بهرهبردار مستقل سیستم پس از جمعآوری مبالغ مرتبط به پیشنهاد خرید تعمیرات، به واحدهای تولیدی برمیگرداند. خالص پرداختی نیز نشاندهنده هزینه خالص پرداختی واحد تولیدی بابت فرایند برنامه ریزی تعمیر و نگهداری میباشد که این مقدار از تفاضل بین هزینه پرداختی و مقدار بازگشتی بهدست می آید.
جدول ۴-۴: زمانبندی خروج، درجه رضایت و بررسی هزینه های واحدهای تولیدی سیستم IEEE-RTS
خالص پرداختی
مقدار بازگشتی
(k$)
هزینه پرداختی
(k$)
درجه رضایت
بازهی خروج
(هفته)
واحد
فرم در حال بارگذاری ...