وبلاگ

توضیح وبلاگ من

بررسی تاثیر انعطاف پذیری استراتژیک بر عملکرد صادراتی شرکت های صادرکننده سنگ تزئینی استان مرکزی- قسمت ۹

 
تاریخ: 20-07-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

پژوهشگر برای پاسخگوئی به مساله تدوینشده و یا تصمیمگیری در مورد رد یا تائید فرضیهای که صورتبندی کردهاست، از روش های مختلف تجزیه و تحلیل میتواند استفادهکند. روش های مختلف تجزیه و تحلیل را میتوان به ۳ نوع کلی که هر یک دارای روش های خاص خود هستند، تقسیمکرد :
دانلود پایان نامه
۱-تجزیه و تحلیل توصیفی
۲-تجزیه و تحلیل مقایسه ای
۳-تجزیه و تحلیل علی (خاکی،۱۳۷۹: ۳۲۶)
بطور کلی روش های تجزیه و تحلیل مورد استفاده در این تحقیق عبارتند از :
  ۳-۷-۱ رگرسیون
در تحقیقاتی که از تحلیل رگرسیون استفاده می‌شود، هدف معمولا پیش‌بینی یک یا چند متغیر وابسته از یک یا چند متغیر مستقل است. یک مدل رگرسیونی که یک متغیر مستقل داشته باشد را یک مدل رگرسیونی ساده می‌گویند. چنانچه هدف پیش‌بینی یک متغیر وابسته از چند متغیر مستقل باشد از مدل رگرسیون چند‌گانه استفاده می‌شود اما در صورتی که هدف پیش‌بینی هم زمان چند متغیر وابسته از متغیر‌های مستقل یا زیرمجموعه آنها باشد از مدل رگرسیون چند متغیری استفاده می‌شود. در تحقیقات رگرسیون هدف پیدا کردن متغیرهای مستقلی است که تغییرات متغیر وابسته را پیش‌بینی می‌کند. ازآنجائی که هدف پژوهش حاضر،پیش‌بینی تغییرات متغیر وابسته براساس متغیر مستقل تحقیق می‌باشد، از رگرسیون خطی ساده استفاده می‌شود. که معادله کلی آن به شرح زیر است:
y = β۰ + β۱x1 + ε
: x متغیرمستقل : Yمتغیر وابسته : β۰ عرض از مبدا معادل ε : خطای پیش‌بینی
۳-۷-۲- ضریب همبستگی
ضریب همبستگی، شدت و نوع رابطه (مستقیم یا معکوس) بین دو متغیر را نشانمیدهد. از آنجا که داده های تحقیق، از نوع کمی هستند، از ضریب همبستگی پیرسون برای آزمون ارتباط بین آنها استفاده شده است. فرمول ضریب همبستگی پیرسون در رابطه زیر نشان داده شده است.

در این رابطه X، متغیر مستقل، Y متغیر وابسته و N حجم نمونه می‌باشند.
از این آزمون نیز جهت بررسی روابط بین متغیرها استفاده میشود.
۳-۷-۳ آزمون میانگین یک جامعه آماری :
اگر فرضیه ای در خصوص میانگین یک جامعه آماری طراحی شود با بهره گرفتن از مراحل آزمون آماری می توان صحت یا سقم فرضیه را در سطح معنی داری  تعیین کرد.
مراحل چهارگانه آزمون فرض آماری برای  به شرح زیر است .
فرض ها : بر اساس قواعد بیان شده ، فرضیه های آماری برای میانگین جامعه ، صرف نظر از فرضیه پژوهشی یکی از تعاریف زیر را خواهد داشت :
۱ ۱)  ۲ )  ۳ )
می تواند نشان دهنده ادعا یا نقیض ادعا باشد. همچنین  همان میانگین مورد آزمون است .
آماره آزمون : توزیع  بر اساس شرایط تخمین ، یکی از توزیع های z یا t را خواهد داشت . حال بر اساس هر یک از حالت های تخمین  ، آماره آزمون به این شرح تعریف می شود :
وقتی نمونه از جامعه نرمال با انحراف معیار معلوم انتخاب شود ، توزیع  صرف نظر از حجم نمونه نرمال است و در نتیجه آماره آزمون ، Z خواهد بود که چنین تعریف می شود :

هرگاه نمونه از جامعه ای نرمال با انحراف معیار نامعلوم انتخاب شود ، توزیع نمونه گیری  بر اساس حجم نمونه به شرح زیر است :
الف) اگر حجم نمونه کوچک باشد n<30 ، توزیع  از t استودنت برخوردار است و آماره آزمون :

ب) در صورتیکه حجم نمونه بزرگ باشد n>30 توزیع  بر اساس قضیه حد مرکزی از تقریب نرمال برخوردار است و آماره آزمون آن عبارتست از :

در این حالت همچنین می توان بر اساس تعریف رابطه Z و t از رابطه زیر نیز استفاده کرد :

۳ – مقدار بحرانی : در این مرحله محقق پس از تعیین مقدار  و سطح اطمینان ، آزمون خود را از نظر یک دنباله و دو دنباله بودن مشخص می کند . اگرچه نوع آزمون بر اساس حالت های مرحله اول تعریف می شود ، ولی تعیین مقدار بحرانی ( مرز  و  ) بر اساس  و نوع آماره آزمون صورت می گیرد که از جدول مربوطه استخراج می شود .
۴- تصمیم گیری: دراین مرحله مقدارآماره آزمون محاسبه شده با مقدار بحرانی مرحله سوم مقایسه می شود. اگرآماره آزمون درناحیه پذیرش  قرارگیرد، فرض  درسطح اطمینان  ۱- ۱۰۰% پذیرفته می شود. درغیراینصورت داده های نمونه دلیل محکمی برتایید  ارائه نداده وآنرا ردمی کنند.
فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده ها
مقدمه
تجزیه و تحلیل داده‌ها جهت بررسی صحت و سقم فرضیات برای هر نوع تحقیق از اهمیت خاصی برخوردار است. امروزه در بیشتر تحقیقاتی که متکی بر اطلاعات جمع‌ آوری شده از موضوع مورد تحقیق می‌باشد؛ تجزیه وتحلیل اطلاعات از اصلی‌ترین و مهمترین بخش های تحقیق محسوب می‌شود. داده‌های خام با بهره گرفتن از فنون آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرند و پس از پردازش به شکل اطلاعات در اختیار استفاده کنندگان قرار می‌گیرند.
برای تجزیه و تحلیل داده‌های جمع‌ آوری شده ابتدا آمار توصیفی که به بررسی متغیرهای جمعیت شناختی تحقیق شامل جنسیت، میزان تحصیلات و … می‌پردازد؛ مورد بررسی قرار می گیرد. سپس آمار تحلیلی مطرح می‌گردد. سپس از طریق آزمون تی استیودنت، آزمون فریدمن، آزمون همبستگی و رگرسیون به برسی و آزمون فرضیات می پردازیم.
بخش اول – آمار توصیفی مربوط به پاسخ دهندگان
در این بخش از تجزیه و تحلیل آماری به بررسی چگونگی توزیع نمونه‌ آماری از حیث متغیرهایی چون، جنسیت، سن، میزان تحصیلات، وضعیت تأهل و میزان سابقه پرداخته می‌شود.
الف- جنسیت

 

جدول۴-۱- فراوانی جنسیت


فرم در حال بارگذاری ...

« بررسی تحلیلی و عددی فرآیند بالج آزاد گرم لوله آلومینیومی۹۳- قسمت ۳بررسی علل رقابت‌های مثبت و منفی و تأثیر آن بر امنیت ملی کشور ایران ۱۷۰ص- قسمت ۶ »
 
مداحی های محرم