آیا بین متغیرهای آنتروپومتریکی، بیومکانیکی و روانی ورزشکاران مرد نخبه جوان و بزرگسال در رشتههای رزمی کیکبوکسینگ و ووشو تفاوت وجود دارد؟
1-3- اهمیت و ضرورت تحقیق
درصد بالایی از جوانان مستعد کشور میتوانند پشتوانهای ارزشمند جهت کسب مقامهای قهرمانی در رشتههای مختلف ورزشی در جهان باشند، اما با توجه به محدود بودن امکانات و تجهیزات ورزشی که قادر به پاسخگویی تمام نیازهای جوانان نمیباشد و همچنین با توجه به اینکه در کشور ما انتخاب ورزشکاران بر مبنای آزمایش و خطا صورت میگیرد، به منظور جلوگیری از اتلاف وقت، سرمایه و به هدر رفتن استعدادها و تلاشهای بیحاصل دستاندرکاران، انجام تحقیقات و مطالعه پیرامون عوامل اثرگذار امری مهم به نظر میرسد. بهتر است تا از طریق تعیین ملاکهایی، بهترین و مناسبترین افراد شناخته شوند و با برنامهریزی صحیح آنها را در راه رسیدن به سکوی قهرمانی هدایت کرد. انجام این تحقیقات دارای اهمیت و ارزش است زیرا نه تنها در تعیین یک مرجع جهت کشف زودهنگام استعدادها میتوان از آن کمک گرفت بلکه تأثیر هر رشته ورزشی را بر تیپ بدنی و نیز سایر متغیرهای بیومکانیکی میتوان مشاهده کرد. مطالعه قالب انسان ابزار مفیدی برای انتخاب استعداد زودهنگام و ارزیابی برنامه تمرینی میباشد. دانستن شاخصها و ویژگیهای افراد میتواند به مربیان، ورزشکاران و متخصصین این رشته ورزشی کمک کند که برای رسیدن به قلهی رفیع قهرمانی میبایستی دارای چه ویژگیهای آنتروپومتریکی و جسمانی باشند (35). بنابراین شناخت علل و عوامل مؤثر در عملکرد بالای قهرمانان ورزشی در صحنههای بینالمللی ضرورت پیدا میکند (3).
در این راه به دلیل اهمیت کشف استعداد ورزشی، تأثیر تیپ بدنی در عملکرد ورزشی، و نبود تعریف مناسبی از شکلشناسی ورزشکاران رشتههای رزمی به تفکیک، لازم است که تحقیقی صورت پذیرد که امکان تهیه یک مرجع آنتروپومتریکی، بیومکانیکی و روانشناختی مشخص برای ورزشکاران کیکبوکسینگ و ووشو را فراهم آورد. چون در کشور تاکنون تحقیقی در این زمینه روی مردان کیکبوکسر و ووشوکار صورت نگرفته است، انجام این گونه تحقیقات ضروری به نظر میرسد. ضرورت این تحقیق را میتوان مشخص شدن وضعیت ووشوکاران و کیکبوکسرها به لحاظ متغیرهای آنتروپومتریکی، بیومکانیکی و روانشناختی دانست. ضرورت اصلی و عمده این تحقیقات کمک به مربیان است که در سطوح مختلف ورزشی فعالیت دارند تا بهترین و مناسبترین افراد را از نظر ویژگیهای بدنی و روانی جهت آموزش انتخاب نمایند. دستاندرکاران امر ورزش و تربیت بدنی معتقدند که آمادگی جسمانی بالاتر توأم با مهارتهای روانی مطلوبتر برای رسیدن به اوج قهرمانی لازمهی هر ورزشی است. شناخت ویژگیهای جسمانی و شاخصهای اجرای مهارت به طور قطع بر عملکرد ورزشکاران تأثیر میگذارند. با این همه، تحقیقات آنتروپومتریکی (4،13) و بیومکانیکی (6) روی ورزشکاران رزمی محدود میباشد. و همچنین پیرامون متغیرهای روانشناختی ورزشکاران کیکبوکسینگ و ووشو پژوهش معتبری توسط محقق یافت نگردید. پیکرسنجی بهعنوان اولین گام جهت سرمایهگذاری روی قهرمانان ملی و رسیدن به پیروزی در مسابقات بینالمللی باید در برنامههای آموزشی لحاظ گردد.
1-4- فرضیههای تحقیق
1-4-1- فرض کلی
بین متغیرهای آنتروپومتریکی (ترکیب بدن و تیپ بدنی)، بیومکانیکی (استقامت عضلانی، قدرت، چابکی، انعطافپذیری، تعادل و توان انفجاری) و روانی (مهارتهای روانی) ورزشکاران مرد نخبه جوان و بزرگسال رشتههای کیکبوکسینگ و ووشو تفاوت وجود دارد.
1-4-2- فرضیات اختصاصی
1- بین متغیرهای آنتروپومتریکی ترکیب بدن و تیپ بدنی کیکبوکسرهای مرد نخبه جوان و بزرگسال، و ووشوکاران مرد نخبه جوان و بزرگسال تفاوت وجود دارد.
2- بین متغیرهای بیومکانیکی استقامت عضلانی، قدرت، چابکی، انعطافپذیری، تعادل و توان انفجاری کیکبوکسرهای مرد نخبه جوان و بزرگسال، و ووشوکاران مرد نخبه جوان و بزرگسال تفاوت وجود دارد.
3- بین مهارتهای روانی کیکبوکسرهای مرد نخبه جوان و بزرگسال، و ووشوکاران مرد نخبه جوان و بزرگسال تفاوت وجود دارد.
1-5- اهداف تحقیق
1-5-1- هدف کلی
مقایسه منتخبی از متغیرهای آنتروپومتریکی (ترکیب بدن و تیپ بدنی)، بیومکانیکی (استقامت عضلانی، قدرت، چابکی، انعطافپذیری، تعادل و توان انفجاری) و روانی (مهارتهای روانی) ورزشکاران مرد نخبه جوان و بزرگسال رشتههای کیکبوکسینگ و ووشو.
1-5-2- اهداف اختصاصی
1- مقایسه متغیرهای آنتروپومتریکی ترکیب بدن و تیپ بدنی کیکبوکسرهای مرد نخبه جوان و بزرگسال، و ووشوکاران مرد نخبه جوان و بزرگسال
2- مقایسه متغیرهای بیومکانیکی استقامت عضلانی، قدرت، چابکی، انعطافپذیری، تعادل و توان انفجاری کیکبوکسرهای مرد نخبه جوان و بزرگسال، و ووشوکاران مرد نخبه جوان و بزرگسال
3- مقایسه مهارتهای روانی کیکبوکسرهای مرد نخبه جوان و بزرگسال، و ووشوکاران مرد نخبه جوان و بزرگسال
[1] .Psychological variables
[2] .Mental skills
[3] .Concentration
[4] .Relaxation
[5] .Control
[6] .Goal setting
[7] .Imagery
[8] .Self-talk
[9] .Motivation
[10] .Self-confidence
[11] .Self-regulation
[12] .Mental toughness
[13] .Grappling technique
[14] .Striking technique
فرم در حال بارگذاری ...