۳- ۱۰
۳-۳-۲- تحلیل آماری برای محاسبه میانگین درجه ی همسایگی
تحلیل آماری ارائه شده در این حالت مشابه رابطه ۳- ۹ است اما مقدار احتمال P در این رابطه باید تقریب زده شود. همانطور که بیان شد در این حالت گرهها باید در سطح نیم کرهای به شعاع r قرار گیرند. برای ساده شدن محاسبات، فرض می شود که گرهها در یک صفحهی دایرهای شکل به مساحت سطح نیم کره قرار دارند. بنابراین احتمال همسایگی را به طور تقریبی میتوان به کمک رابطه ۳- ۱۱بیان نمود. S مساحت سطح نیمکره و rc شعاع ارتباطی گره است.
۳- ۱۱
۳-۴- کنترل توپولوژی با هدف حفاظت از یک ورودی
در این قسمت هدف ایجاد پوشش حصاری برای محافظت از یک ورودی در دریا است. ورودی مفروض می تواند یک صفحهی مستطیلی و یا مربعی باشد. بدون کم شدن از کلیت مسئله، میتوان فرض کرد که که درگاه در صفحهی y=0 است. محیط پیاده سازی یک مکعب با وجوهی برابر با درگاه در نظر گرفته می شود که یکی از این وجوه، درگاه است. همچنین الگوریتم ژنتیک مشابه حالت قبل عمل مینماید اما تابع برازندگی و مقدار میانگین درجه همسایگی شامل تغییراتی خواهد بود. در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
۳-۴-۱- تابع برازندگی
برای محاسبه این تابع از مقدار برازندگی به دست آمده از رابطه ۳- ۶ استفاده می شود. مقدار به دست آمده از این رابطه با توجه به فاصلهای که گره از صفحه y=0 دارد، جریمه می شود.
مقدار این تابع (Fp2) به صورت ۳- ۱۲ تعریف میگردند. در این معادله ditr فاصله تا شئ است. یک فاصله آستانه نزدیک درگاه است. در این تحقیق این مقدار ۰٫۱ در نظر گرفته شده است.
۳- ۱۲
۳-۴-۲- تحلیل آماری برای محاسبه میانگین درجه ی همسایگی
تحلیل آماری ارائه شده در این حالت مشابه رابطه ۳- ۹ است اما مقدار احتمال P در این رابطه باید تقریب زده شود. P و یا همان احتمال همسایگی را میتوان به کمک رابطه ۳- ۱۱بیان نمود. S مساحت درگاه ورودی و rc شعاع ارتباطی گره است.
۳- ۱۳
فصل چهارم: پیاده سازی و ارزیابی نتایج
۴-۱- مقدمه
در فصل(۳) روش پیشنهادی به منظور کنترل توپولوژی به صورت توزیع شده با هدف حداکثرسازی POIها در محیط زیر آب، معرفی شد. در این فصل ابتدا به معرفی شبیهساز به کار گرفته شده خواهیم پرداخت. پس از آن به معرفی معیارهای کارایی میپردازیم. در انتها روش ارائه شده را از جهات مختلف مورد ارزیابی قرار خواهیم داد.
کلیه آزمایشات با استفاده شبیهساز Aqua-Sim [49] صورت گرفته و با بهره گرفتن از فایل ردیابی[۶۳] که در اختیار ما میگذارد نتایج با بهره گرفتن از نرم افزار matlab به نمایش گذاشته شده است.
۴-۲- معرفی شبیه ساز Aqua-Sim
پیاده سازی و آزمایش شبکه های حسگر زیر آب در محیط واقعی بسیار زمانبر و پرهزینه است. مدلسازی و شبیهسازی عامل بسیار مهمی در ارزیابی و بهبود کارایی پروتکلها در شبکه حسگر زیر آب است. شبیهسازهای مناسب، هزینه های طراحی، توسعه و پیادهسازی و تست را بسیار کاهش می دهند. تاکنون شبیهسازهای کمی برای شبیهسازی شبکه های زیرآب ارائه شده اند. شبیهساز Aqua-Sim یک شبیهساز متنباز مبتنی بر NS2 است. این شبیهساز یکی از موفقترین شبیهسازها در این زمینه است که توسط Ping Xie در دانشگاه Connecticut ارائه شده است. ماژولهای بسته CMU در NS2 برای ارتباطات بیسیم شبکه حسگر بیسیم زمینی به کار میرود. این ماژولها قابل استفاده در محیط زیر آب نیستند. بسته Aqua-Sim موازی و مستقل از CMU بر روی هسته NS2 قرار میگیرد. این بسته ارتباطات صوتی زیرآب را پشتیبانی می کند [۴۹]. ارتباط Aqua-Sim با سایر بستهها در NS2 در [۴۹] توصیف شده است.
شکل ۴-۱- ارتباط Aqua-sim با سایر بسته ها در NS2
فرم در حال بارگذاری ...