نتایج تحقیق نشان دهنده نتایج پایین عملکردی و برداشتی بخصوص در سه معیار نتایج کسبوکار (مالی و غیرمالی), نتایج جامعه و نتایج مشتریان میباشد که با توجه به نتایج ارزیابی حاصله و بررسی امتیاز گویهها و تحقیقات میدانی محقق و کسب اطلاعات از مدیران حوزههای مختلف و همچنین دریافت اطلاعات از گروههای متمرکز پیشنهادهای ذیل در قالب مدل تعالی سازمانی (EFQM) و نتایج پژوهش ارائه میگردد:
برای کلیه حوزههای فعالیت در سازمان شاخصهای مرتبط تعریف و این شاخصها همواره براساس چرخه دمینگ و منطق رادار مورد ارزیابی قرار گیرد و پس از تحلیل نتایج اقدام اصلاحی متناسب به عمل آید.
روند نتایج حوزههای مختلف در وضعیت مطلوبی نمیباشد بنابراین ضرورت دارد سازمان اقدامات اصلاحی و پروژههای بهبود مرتبط و مؤثری را جهت بهبود روند هر متغیر، بخصوص در حوزه کسب و کار تعریف و اجرایی نماید.
کلیه فعالیتها براساس منطق روشن و بصورت کمی و قابل، درک هدفگذاری شوند و میزان تحقق اهداف در بازههای زمانی مختلف مورد سنجش قرار گیرند.
شرکت برای درک علتهای نتایج مثبت و منفی و روندهای صعودی و نزولی در حوزههای مختلف, موضوع را به گروههای مختلف کارشناسی ارائه و تیمهای تخصصی برای حل مسائل مختلف تشکیل و گروههایی که به نتایج مثبتی دست پیدا میکنند در منافع حاصله شریک نماید.
شرکت برای درک بهتر نتایج و استفاده مطلوبتر از آنها؛ نتایج را با بخشبندی مناسبی ارائه نماید.
سازمان مدیریت ارتباط با مشتری را به صورت اثربخش پیاده سازی نماید. و از اندیشهها و خواستههای مشتریان به صورت مطلوب استفاده نماید.
ساختار سازمانی متناسب با حوزه بازرگانی و فروش ایجاد و این حوزه برای مشتریان به ویژه مشتریان کلیدی اطلاع رسانی شود.
برای مشتریان کلیدی و وفادار شرکت تمهیدات اثربخش و ویژهای تعریف و اجرایی شود.
کارراهه شغلی و نظام آموزشی اثربخش در سازمان تعریف و اجرایی شود.
سیستمهای اتوماسیون به صورت نظامند و یکپارچه شده و توانایی ارائه گزارشهای مدیریتی را داشته باشند.
با مشارکت کارکنان در حل مسائل و مشکلات سازمان, علاوه بر استفاده از توانایی آنها احساس افتخار و اقناع در آنها تقویت شود.
حرکت به سمت ایجاد واحدهای بالا دستی و تولید مواد اولیه با توجه به اینکه قسمت عمده هزینه های شرکت را هزینه مواد اولیه وارداتی تشکیل میدهد.
ایجاد واحدهای تولیدی جدید با بهره گرفتن از محصولات تولیدی شرکت با توجه به ایجاد ارزش افزوده بالا در محصولات تولیدی پایین دستی.
ایجاد واحدهای جدید تولید رزین اپوکسی و پلی کربنات با ظرفیت تولید بالاتر چرا که حجم پایین ظرفیت تولید علتی اساسی در نرسیدن شرکت به نقطه سربسر است.
لحاظ کردن نیازهای مشتریان در فعالیت های جاری سازمان.
سرمایهگذاری سازمان بر روی دانش و ایجاد پایگاه مدیریت دانش با توجه به دانش و تکنولوژی مورد استفاده و نرخ بالای جابجایی در شرکت.
کارکنان براساس نگرشهای چندتخصصی سازماندهی و بکار گرفته شوند و تفکر نظام بهرهور فراگیر در سازمان ساری و جاری شود.
پیشنهادهایی برای پژوهشهای آینده
با توجه به تجربهی محقق پس از اجرای تحقیق و مسائل جدیدی که در طی این پژوهش برای محقق مطرح شده است توصیه میشود دیگر پژوهشگران در صورت امکان، موضوعات زیر را مورد تحقیق قرار دهند:
انجام تحقیق مشابه در سایر سازمانها و شرکتهایپتروشیمی و مقایسه با نتایج این تحقیق؛
انجام تحقیقی در خصوص ارزیابی سازمان براساس مدل تعالی EFQM در حوزه توانمندساز؛
مطالعه تطبیقی ارزیابی عملکرد شرکتهای پتروشیمی مجموعه صنایع پتروشیمی خلیج فارس؛
ارائه مدلی برای دریافت بهترین تجارب ارزیابی عملکرد شرکتهای پتروشیمی با بهره گرفتن از ابزارهای نوین الکترونیکی.
ارزیابی نقاط قوت و نقاط ضعف ارزیابی عملکرد در سازمانهای ایرانیبراساس مدل تعالی سازمانی EFQM.
پیوستها
پیوست ۱: پرسشنامه
بسمهتعالی
در جهان امروز همگام با تحولات و تغییرات شگرفی که در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و تکنولوژیک رخ میدهد، تحولات عمیقی نیز در روشها و سیستمهای نوین مدیریت ایجاد شده و دیدگاههای کاملاً متفاوتی نسبت به گذشته بر مدیریت سازمانها حاکم شده است.
گسترش فرهنگ تعالی سازمانی و علاقمندی مدیران و کارشناسان عرصه صنعت و خدمات به بهبود مستمر، منجر به افزایش تقاضا برای استقرار سیستم EFQM و پذیرش آن برای ارزیابی در شرکتها و سازمانها شده است. در این تحقیق با موضوع ارزیابی عملکرد شرکت پتروشیمی خوزستان براساس مدل تعالی EFQM، برآنیم تا عملکرد شرکت را براساس مدل تعالی EFQM و با رویکرد پرسشنامه مورد ارزیابی قرار دهیم.
لذا از شما همکاران اندیشمند تقاضا داریم ضمن مطالعه هر سؤال، گزینهای که بیشترین تناسب را با شرکت محل فعالیت شما دارد را با علامت * مشخص فرمائید.
محقق اطمینان میدهد نتایج حاصل از تحقیق به صورت کلی و کاملاً محرمانه و بدون ذکر مشخصات شخص پاسخدهنده منتشر گردد.
با تشکر و آرزوی توفیق
شاپور صالحی فرگنی
مشخصات پاسخدهنده:
مدرک تحصیلی: دیپلم فوقدیپلم لیسانس فوقلیسانس و بالاتر
سمت: کارشناس سرپرست رئیس مدیر
۵ | ۴ | ۳ | ۲ | ۱ |
فرم در حال بارگذاری ...