پردازش تصویر
پردازش تصاویر امروزه به موضوع پردازش تصویر دیجیتال[2] گفته میشود که شاخهای از دانش علوم کامپیوتر به شمار میآید که با پردازش سیگنال[3] دیجیتال که نماینده تصاویر برداشته شده با دوربین دیجیتال یا پویش شده توسط پویشگر هستند سرو کار دارد. پردازش تصویر دارای دو شاخه عمده بهبود تصاویر و بینایی ماشین است. بهبود تصاویر در بر گیرنده روشهایی چون استفاده از فیلتر محو کننده و افزایش تضاد برای بهتر کردن کیفیت دیداری تصاویر و اطمینان از نمایش درست آنها در محیط مقصد (مانند چاپگر یا نمایشگر رایانه) است، در حالی که بینایی ماشین به روشهایی میپردازد که به کمک آنها معنی و محتوی تصاویر را درک کرده تا از آنها در کارهایی چون رباتیک و محور تصاویر استفاده نمود [2].
بینایی رایانهای
بینایی رایانهای (COMPUTER VISION) یکی از شاخههای مدرن، و پر تنوع هوش مصنوعی است که با ترکیب روشهای مربوط به پردازش تصاویر (Image Processing) و ابزارهای تعلم ماشینی رایانهها را به بینایی اشیاء مناظر و “درک” هوشمند خصوصیات گوناگون آنها توانا میگرداند.
وظایف اصلی در بینایی رایانهای
تشخیص شی: تشخیص حضور و یا حالت شی در یک تصویر.
به عنوان مثال:
جستجو برای تصاویر دیجیتال بر اساس محتوایشان (بازیابی محتوی محور تصا. یر).
شناسایی صورت انسانها و موقعیت آنها در عکسها.
تخمین حالت سه بعدی انسانها و اندامهایشان.
1-2 اهداف تحقیق
الف -بررسی وجود یا عدم وجود برچسب یا بارکد
شکل(1-1): بررسی وجود یا عدم وجود برچسب
ب – بررسی وجود یا عدم وجود مواد خارجی و کنترل اندازه ظروف
شکل(1-2): بررسی کثیفی یا تمیزی ظروف یکبار مصرف
ج -وجود سوراخ بر روی ورق یا ظرف
شکل (1-3): بررسی معیوب بودن ظروف یکبار مصرف
(در فایل اصلی شکل ها موجود است)
1-3 فرضیههای پژوهش
الف- با روش بینایی ماشین در بررسی کیفی، میتوان وابستگی سیستمهای مونیتورینگ[4] و نظارت تصویر به نیروی انسانی را کاهش داد.
ب – بینایی ماشین در بررسی کیفی وکمی، از پاکیزگی داخل ظروف و عدم تغییر شکل آن بدون نیاز به نیروی انسانی اطمینان کامل حاصل مینماید.
ج – بینایی ماشین در بررسی کیفی وکمی، کنترل نهایی بی عیب و نقص محصولات را بدون نیاز به نیروی انسانی انجام میدهد [4].
فرم در حال بارگذاری ...