۰۰۰/۰
۰۵/۰
وجود دارد
نتایج آزمون فرضیه فوق عنوان می کند که در سطح اطمینان ۹۵% با توجه به اینکه سطح معناداری کوچکتر از میزان خطاست لذا فرض H0 رد و H1 پذیرفته می شود و بدین ترتیب با احتمال خطای (۰۵/۰) در جامعه اصلی گروه نمونه نیز قابل تائید خواهد بود و بعبارت دیگر دلیل کافی مبنی بر رد نظریه محقق پیرامون فرضیه مذکور بدست نمیآید و بایستی اذعان نمود که بین عملکرد سازمانی و عملکرد مدیریت منابع انسانی رابطه مثبت معنی داری به میزان (۴۱/۰) وجود دارد.
مدل معادلات ساختاری
برای آزمون فرضیات اصلی پژوهش از مدل معادله های ساختاری[۱۲۴] استفاده شده است. این روش ، شیوه ای جامع برای ارزیابی و بهبود مدل های تئوریکی محسوب می شود (اندرسون و گربینگ ، ۱۹۸۸). هدف این مدل توضیح الگوهای میان مجموعه ای از متغیرهای پنهان می باشد که هرکدام توسط یک یا چند متغیر مشاهده شده سنجیده می شوند. ( دیامان توپولوس ، ۱۹۹۴). مزیت این روش نسبت به رگرسیون چندگانه و تحلیل مسیر این است که ۱) این مدل توانایی سنجش چندین رابطه را به طور همزمان دارد و ۲) این مدل می تواند اثر خطای اندازه گیری را درمتغیرهایی که چندین بعد دارند ، در نظر بگیرد (بیانز و لنگ فیلد اسمیت، ۲۰۰۳).
در مدل معادله های ساختاری از یک طرف میزان انطباق داده های پژوهش و مدل مفهومی پژوهش بررسی خواهد شد که آیا از برازش مناسب برخوردار است و از طرف دیگر معناداری روابط در این مدل برازش یافته آزمون می شود.
شاخصهای برازش مناسب مدل شامل ، GFI ( شاخص نکویی برازش)، AGFI (شاخص تعدیل شده نیکویی برازش) ،CFI (شاخص برازش مقایسه ای) و RMR (ریشه میانگین توان دوم باقیمانده) میباشد. بدین صورت که مدلی از برازش مناسب برخوردار است که نسبت به درجه آزادی (df) کمتر از ۳ باشد، مقدار CFI بیشتر از ۹۰ درصد، مقدار AGFI، GFIبیشتر از ۸۰ درصد و مقدار RMR کمتر از ۰۷/۰ باشد(جاکوب و دیگران ، ۲۰۰۳). همچنین چنانچه عدد معناداری (مقدار T) بیشتر از ۲ یا کمتر از ۲- باشد، رابطه موجود در مدل پژوهش معنادار است. برای انجام این تحلیلها از نرم افزارهای آماری SPSS و۵/ ۸LISREL استفاده شده است.
Chi-Square =604 (P <0/05)
Degrees of Freedom = 272
Comparative Fit Index (CFI) 0/91
Adjusted Goodness of Fit Index (AGFI) = 0/81
Goodness of Fit Index (GFI) = 0/82
Standardized RMR = 0/055
شکل ۴-۴: مدل ساختاری و اعداد معناداری بین متغیرهای اصلی پژوهش
پس از اجرای مدل با بهره گرفتن از نرم افزار لیزرل ۵/۸ و انجام اصلاحات مربوطه ، اعداد معناداری و پارامترهای اصلی حاصل شد. اعداد معناداری و پارامترهای اصلی مدل در شکل ۴-۷ آمده است . همانطور که در شکل آمده ، تمامی روابط تایید شد. همچنین شاخصها، حاکی از برازش مناسب مدل دارد. به عبارت دیگر دادههای مشاهده شده با مدل مفهومی پژوهش تناسب داشته است.
خلاصه :
در این فصل جدول فراوانی مربوط به سوالات پرسشنامه به تفصیل شرح داده شد. سپس به منظور اطمینان از صحت مدل های اندازه گیری، از تحلیل عاملی تأییدی مدل ها استفاده شد و در ادامه به منظور بررسی فرضیات ابتدا از آزمون
فرم در حال بارگذاری ...