وبلاگ

توضیح وبلاگ من

بررسی پدیده دوپایایی نوری در سیستمهای کوانتومی مختلف ۹۱- قسمت ۱۱

 
تاریخ: 20-07-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

شکل(۴- ۱۸): a) میدان خروجی بر حسب میدان ورودی برای (خط پررنگ) ، (خط کم رنگ) ، ( نقطه چین پر رنگ) و ( نقطه چین کم رنگ) و ، ، ، ، ،
پایان نامه - مقاله - پروژه

 

    1. b) میدان خروجی بر حسب میدان ورودی برای (خط کم رنگ) ، (نقطه چین) ، ( خط پر رنگ) و بقیه پارامترها مانند قسمت a هستند.

 

برای بررسی نقش میزان تداخل کوانتومی روی رفتار چندپایایی منحنی میدان ورودی بر حسب میدان خروجی را به ازای مقادیر مختلف رسم خواهیم کرد، شکل (۴- ۱۹). مشاهده می­کنیم که آستانه چندپایایی با افزایش میزان اثر تداخل کوانتومی به سختی کاهش می­یابد، که اشاره به این دارد که رفتار چندپایایی به اثر تداخل کوانتومی حساس نخواهد بود.

شکل(۴- ۱۹): میدان خروجی بر حسب میدان ورودی برای (خط پر رنگ) ، (نقطه چین) ، (خط کم رنگ) و ، ، ، ،
فصل پنجم
دوپایایی نوری در سیستم اتمی پنج ترازی
مقدمه
در این فصل رفتار دوپایایی نوری درسیستم­های اتمی پنج ترازی در حضور میدان های همدوس لیزری بررسی خواهد شد. سیستم پنج تراز ی که دوپایایی آن بررسی شده است سیستم کوبراک- رایس است.[۱۷] علاوه بر آن در این فصل پدیده دو پایایی نوری در یک سیستم اتمی پنج ترازی - شکل با سه میدان جفت کننده و یک میدان کاوشگر در یک کاواک حلقوی یکسویه بررسی خواهد شد. تا کنون سیستم اتمی پنج ترازی - شکل بیشتر از جنبه های نشر خودبخودی ترازها و فوتو آشکار ساز با طول موج پایین مورد توجه بوده است.[۱۸] نشان می دهیم که آستانه دوپایایی به شدت میدان های اعمالی بر سیستم وابسته است، همچنین با تغییر در شدت میدان­های جفت کننده چند پایایی نیز ایجاد می­ شود. در آخر، منحنی های جذب و پاشندگی با تغییر در شدت میدانهای جفت کننده بررسی خواهد شد.
۵-۱ دوپایایی نوری در سیستم پنج ترازی کوبراک –رایس
این سیستم اتمی پنج ترازی توسط کوبراک- رایس معرفی شده است و اخیراَ دوپایایی آن بررسی شده است.[۱۹و۲۰] در شکل (۵-۱) این سیستم اتمی نشان داده شده است. گذارهای ، ، ، و به وسیله چهار میدان لیزری همدوس با فرکانس های رابی ، ، و تحریک شده اند. سیستم با رسم این میدانها بصورت یک سیستم بسته الماسی شکل در می آید. میدان کاوشگر با فرکانس رابی به گذار و میدان ضعیف نیز به گذار اعمال شده است.

شکل(۵-۱): طرح ترازهای انرژی سیستم اتمی کوبراک- رایس و میدانهای جفت کننده و کاوشگر اعمالی
هامیلتونی کل در تصویر اندرکنش و با تقریب موج چرخان به زیر می باشد:
(۵-۱) +
که در آن فاز اعمال شده به گذار را نشان می دهد. معادلات حرکت ماتریس چگالی بصورت زیر می باشند:
(۵-۲- الف)
(۵-۲- ب)
که در معادلات بالا آهنگ گسیل خودبخودی از تراز به تراز پاینی را نشان می دهند. نامیزانی های اتمی و فاز نسبی نیز به صورت زیر تعریف شده اند:
(۵-۳- الف)
(۵-۳- ب)
(۵-۳- پ)
(۵-۳- ج)
که فرکانس مرکزی میدان مربوطه و ، ، ، ، ، به ترتیب فرکانسهای میدانهای کاوشگر و جفت کننده می­باشند.
میدان لیزری کل که بر آنسامبل اتمی از اتمهای کوبراک- رایس اعمال می­ شود، بصورت زیر می­باشد:
(۵-۴)
که دامنه میدان کاوشگر است که در داخل کاواک حلقوی می­چرخد، و و و ، دامنه میدانهای جفت کننده می­باشند. قطبش القا شده در گذار توسط رابطه بدست می ­آید. در حد حالت پایا بین شدت میدان فرودی و شدت میدان عبوری شرایط مرزی برای کاواک به صورت زیر می­باشد:
(۵- ۶- الف)
(۵- ۶- ب)


فرم در حال بارگذاری ...

« مطالعه سبک زندگی سلامت محور زنان واقع در سنین باروری (۴۹ – ۱۵ ساله ) در شهر شیراز- قسمت ۳۷تاثیر-بکارگیری-فناوری-اطلاعات-و-ارتباطات-بر-توانمند-سازی-دانش-آموزان-مدارس-هوشمند-بابلسر-از-دید-معلمان- قسمت ۴۲ »
 
مداحی های محرم