وبلاگ

توضیح وبلاگ من

شناسایی و تحلیل ریسک های برون سپاری پروژه های تحقیق و توسعه در سازمان صنایع دریایی اصفهان- قسمت ۱۳

 
تاریخ: 20-07-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

شناسایی ریسک فرآیندی تکرار شونده است. این عمل در ابتدا توسط بخشی از تیم پروژه یا تیم مدیریت ریسک انجام می­ شود و در مراحل بعد توسط کل تیم پروژه یا تیم مدیریت ریسک انجام می­ شود و در مراحل بعد توسط کل تیم پروژه و ذینفعان اصلی صورت می­گیرد.
در این فرایند باید ریسک­های داخلی[۵۲] و ریسک­های خارجی[۵۳] توأمان مورد توجه قرارگیرند. ریسک­های خارجی مانند تغییر بازار یا تغییر وضعیت سیاسی و اجتماعی که اغلب خارج از کنترل می­باشند، و ریسک­های داخلی مانند تغییر در طراحی، راندمان پایین، مشکلات ساخت و … در پروژه ها، به همان اندازه که شناسایی تهدیدها یا پیامدهای منفی دارای اهمیت است، توجه به فرصت­ها یا پیامدهای مثبت نیز مهم می باشد. ضمن اجرای این فرایند، از یک طرف با بررسی کامل علت­ها، معلول­ها که پیامد تحقق علت­ها هستند مشخص می­شوند و از طرفی با بررسی کامل معلول­ها، نحوه جلوگیری از بروز پیامدهای ناخوشایند و همچنین نحوه تحقق و بروز پیامدهای خوشایند، شناسایی و تعیین می­گردد. (عوض­خواه و محبی، ۱۳۸۹)
در یک طبقه ­بندی، ریسک­های پروژه را می­توان به چهار گروه تقسیم کرد:

ریسک­های فنی[۵۴]، کیفیتی[۵۵] و عملکردی[۵۶]؛ مانند استفاده از تکنولوژی پیچیده، اهداف عملکرد غیرواقعی، تغییرات تکنولوژی و استانداردها.
ریسک­های مدیریت پروژه[۵۷]؛ مانند عدم تخصیص صحیح منابع، زمان­بندی غلط، کیفیت نامناسب برنامه پروژه.
ریسک­های سازمانی[۵۸]؛ مانند عدم سازگاری اهداف محدوده، زمان و هزینه داخل سازمان، عدم اولویت­ بندی پروژه­ ها، تعلیق و یا عدم کفایت سرمایه ­گذاری، تضاد منابع پروژه با دیگر پروژه­ های سازمان.
ریسک­های خارجی؛ مانند تغییرات قانون، تغییر اولویت­ بندی کارفرما، ریسک کشور، آب و هوا، زلزله، اعتصاب و مسائل سیاسی.
نتایج این مرحله، عبارتند از: شناسایی ریسک­ها و منابع این ریسک­ها، شناسایی ریسک­های بالقوه، شناسایی نشانگرها[۵۹] و شناسایی ورودی سایر فرایندها در سایر محدوده های مدیریت پروژه.
ریسک­های بالقوه می­توانند به طریقی طبقه ­بندی شوند که مرحله بعدی مدیریت ریسک یعنی ارزیابی و تجزیه وتحلیل ریسک، ساده­تر انجام شود. طبقه ­بندی دیگری از ریسک­های پروژه که بر اساس منابع ریسک صورت گرفته، در جدول ۲-۳ ارائه شده است: (عوض­خواه و محبی، ۱۳۸۹)

 

طبقه بندی ریسک های پروژه
منابع ریسک مثال
کارفرما، دولت، بخش­های قانون­گذار تأخیر بوروکراسی، تغییرات آیین نامه­ ها و قوانین محلی
مالی تغییر بودجه دولتی تغییر ارتباطات میان وام دهندگان و تامین­کنندگان مالی
تعریف پروژه تغییر محدوده و اندازه پروژه
سازمان پروژه اختیارات مدیر پروژه، دخالت افراد خارج پروژه
طراحی طراحی واقع بینانه، متناسب با نیاز
شرایط محیطی خریداران یا مصرف کنندگان محلی، شرایط آب و هوایی


فرم در حال بارگذاری ...

« تحلیل مقایسه ای مبانی رفتار سازمانی کارمندان دانشگاه شیراز- قسمت ۱۲۳بررسی تاثیر ساختار سرمایه بر نقد شوندگی سهام شرکتهای موجود در بورس اوراق بهادار تهران طی سالهای ۸۸-۸۴- قسمت ۱۷ »
 
مداحی های محرم