۷۳۴/۰
شکاف قیمتی نسبی
۱۲۵
۹۷۴۶/۱
۱۹۷۶۰/۱
۲۶/۸
۸۱۰/۱
۸۲۰/۶
تعداد دفعات گردش سهام
۱۲۵
۵۴۴۰/۲
۱۰۹۷۵/۲
۳۰/۱۲
۷۹۳/۱
۸۶۷/۴
با توجه به اینکه از روش ترکیب دادههای سری زمانی برای آزمون فرضیههای پژوهش استفاده میکنیم، تعداد مشاهدات سال ـ شرکت براساس دادههای ترکیبی متوازن، ۱۲۵ مشاهده است. همانطور که دادههای جدول نشان میدهد میانگین شکاف قیمتی نسبی یا همان اختلاف قیمت پیشنهادی خرید و فروش طی سالهای پژوهش و در بین شرکتهای عضو نمونه ۹۷۴۶/۱ بوده است و انحراف معیار آن برابر ۱۹۷۶۰/۱ است که بیانگر پراکندگی کم آن است و بدین معنی است که بین قیمت پیشنهادی خریدار و فروشنده اختلاف زیادی نبوده است. میانگین تعداد دفعات گردش سهام ۵۴۴۰/۲ بوده است؛ یعنی شرکتها به طور متوسط ۵۴۴۰/۲ بار در طی روزهای فعال بورس اوراق بهادار معامله کردهاند.
۴-۳) آزمونهای مربوط به تحقیق
برای آزمون متغیرهای این پژوهش از تحلیل همبستگی و تحلیل رگرسیون استفاده میشود؛ زیرا در این پژوهش به دنبال تاثیر یک متغیر بر متغیر دیگر هستیم. تحلیل همبستگی ابزاری است که به وسیله آن میتوان میزان و درجهای را که یک متغیر به متغیر دیگر، از نظر خطی مرتبط است اندازهگیری کرد. همبستگی را معمولا با تحلیل رگرسیون به کار میبرند. تجزیه و تحلیل رگرسیون نیز تکنیکی آماری است که ارتباط کمی بین متغیر وابسته را با یک یا چند متغیر توضیحی یا مستقل نشان میدهد. نتایج حاصل از فرضیههای این پژوهش با بهره گرفتن از نرمافزار SPSS محاسبه شده است. برای اینکه بتوانیم از رگرسیون استفاده کنیم بایستی آزمون کولموگوروف ـ اسمیرنوف را برای نرمال بودن متغیرها انجام دهیم، علاوه براین باید آزمون دوربین ـ واتسون را نیز انجام دهیم.
۴-۳-۱) آزمون کولموگوروف ـ اسمیرنوف
همانطور که قبلا توضیح داده شد، این آزمون جهت بررسی نرمال بودن توزیع دادههای یک متغیر کمی مورد استفاده قرار میگیرد که با بهره گرفتن از نرمافزار SPSS انجام میشود. برای بررسی ادعای نرمال بودن متغیر خاص به صورت زیر اقدام میکنیم:
توزیع متغیر انتخابی نرمال است:
توزیع متغیر انتخابی نرمال نیست:
حال با توجه به خروجی نرمافزار (SPSS) میتوان درباره نرمال بودن توزیع متغیر انتخابی قضاوت کرد؛ به نحوی که اگر «سطح معنیداری» بیشتر از ۰۵/۰ باشد فرض پذیرفته شده و ادعای نرمال بودن متغیر انتخابی تأیید میگردد؛ ولی اگر sig. کمتر از ۰۵/۰ باشد فرض رد میشود و فرض مخالف پذیرفته میشود. در جدول «۴ ـ۴» نتایج آزمون نرمال بودن متغیرها نشان داده شده است. جدول ۴ ـ ۴: آزمون نرمال بودن متغیرها
متغیر
تعداد مشاهدات
میانگین
انحراف معیار
دامنه تغییرات
چولگی
کشیدگی
نسبت بدهی کوتاهمدت به دارایی
(K-S)
۱۹۸/۰
فرم در حال بارگذاری ...