وبلاگ

توضیح وبلاگ من

نقش کیفیت گزارشگری در کاهش اثر محدودیت سیاست تقسیم سود روی تصمیمات سرمایه گذاری۹۳- قسمت ۳

 
تاریخ: 20-07-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

فرضیه سوم: اثر منفی کیفیت گزارشگری بر آثار سیاست های تقسیم سود، در شرکتهای در حال رشد نسبت به دیگر شرکت ها قوی تر است.
۱-۷ متغیرهای پژوهش
همان­طور که پیش­تر اشاره شد درپی یافتن رابطه­ معنادار بین سه گروه اطلاعات در یک جامعه هستیم این متغیرها به شرح زیر می­باشند:
۱-۷-۱ متغیرهای مستقل
آن متغیری است که محقق تاثیر آن را بر سایر متغیرها مورد سنجش قرار می دهد که متغیر مستقل در این پژوهش به شرح زیر است :
۱-۷-۱-۱ کیفیت گزارشگری(
Quality Reporting)
توان صورت­های مالی درانتقال اطلاعات عملیات شرکت­ و به طور خاص پیش ­بینی جریان­های نقدی­مورد انتظار آن ­به­ سرمایه ­گذاران. بر مبنای این نظر که اقلام تعهدی، ارزش اطلاعاتی سود را با کاهش اثر نوسانات ناپایدار در جریان­های نقدی بهبود می­بخشد (دیچاو و دیچِِِِِِِِو[۸]، ۲۰۰۲؛ امسی نیکلز[۹]، ۲۰۰۲)، در این پژوهش کیفیت اقلام تعهدی سرمایه در گردش به عنوان جانشین کیفیت گزارش­گری مالی درنظرگرفته می­ شود.
۱-۷-۲ متغیر وابسته
متغیر وابسته، متغیری است که متغیر مستقل بر روی آن اثر می کنند که در این پژوهش متغیر سرمایه ­گذاری به عنوان متغیر وابسته شناخته می­ شود که خود به سه دسته به شرح زیر می­باشد .
۱-۷-۲-۱ سرمایه ­گذاری کل(Total Investment)
در این پژوهش مجموع سرمایه ­گذاری تحقیق و توسعه و سرمایه ­گذاری سرمایه­ای می­باشد.
۱-۷-۲-۲ سرمایه ­گذاری تحقیق و توسعه(R&D Investment)
تحقیق وتوسعه هرگونه فعالیت منسجم و خلاق در جهت افزایش سطح دانش مربوط به انسان، فرهنگ، جامعه و استفاده از این دانش برای کاربردهای جدید است (علی احمدی۱۳۷۷). به بیانی دیگر، تحقیق و توسعه، فرایند تبدیل اندیشه­ها به تولیدات جدید و با کیفیت تر شدن تولیدات موجود است.(جفری[۱۰] ،۱۹۸۹) تحقیق و توسعه سهمی از مخارج بنگاههای اقتصادی و دولت هستند که صرف انجام کارهای پژوهشی و تولید فن­آوری­های جدید یا کالاهای جدید می­شو د.(جباری،۱۳۸۶)
پایان نامه - مقاله - پروژه
۱-۷-۲-۳ سرمایه ­گذاری سرمایه­ای (Capital Investment)
سرمایه ­گذاری عبارت است از تبدیل وجوه مالی به یک یا چند نوع دارایی، که برای مدتی در زمان آتی نگهداری خواهد شد. واژه سرمایه ­گذاری می ­تواند دامنه وسیعی از فعالیت­ها را شامل شود. این واژه می ­تواند شامل سرمایه گذاری در گواهی سپرده ، اوراق قرضه، سهام عادی یا صندوق های مشترک سرمایه ­گذاری باشد، اگرچه کسانی که به صورت حرفه ای به سرمایه ­گذاری می­پردازند از دارایی­ هایی دیگری از قبیل گواهی خرید، برگ خرید وفروش سهام ، اوراق قابل تبدیل و دارایی هایی مشهود مانند طلا واشیای قیمتی ، برای انجام سرمایه ­گذاری استفاده می­ کنند. سرمایه ­گذاری می ­تواند دارای درجات مختلف ریسک پذیری باشد و هر فردی می ­تواند با توجه به شرایط خود از تصمیمات سرمایه ­گذاری استفاده کند(تهرانی ونوربخش،۱۳۸۲)
۱-۷-۳ متغیر کنترل
در یک پژوهش، اثر تمام متغیرها را بر یکدیگر نمی­ توان به طور همزمان مورد مطالعه قرار داد. بنابراین پژوهشگر اثر برخی از متغیرها را کنترل نموده، آن ها را خنثی می کند. متغیرهای زیر در این پژوهش متغیر کنترلی هستند.
۱-۷-۳-۱ تقسیم سود ( Dividend)
به مقدار سودی که شرکت تقسیم می­ کند و به طور نقدی به دست سهام­دار می­رسد. این­که چه میزان از سود تحقق یافته هر سهم به صورت نقدی توزیع شود و چه میزان در شرکت باقی بماند تصمیمی است که در مجمع عادی سالیانه توسط هیات مدیره به مجمع پیشنهاد داده می­ شود و سپس به تصویب سهامداران می­رسد.
۱-۷-۳-۲ کیو توبین(Tobinq)
شاخص کیو توبین یکی از شاخص های سنجش ارزش است و یکی از معتبرترین شاخص های عملکرد شرکت­هاست. الگوی کیوی توبین در سال ۱۹۶۹ توسط جیمز توبین با عنوان نسبت ارزش بازار به هزینه جایگزینی سرمایه توبین ارائه شد. جیمز توبین نظریه کیو توبین به عنوان شاخصی برای پیش بینی اینکه آیا وجوه سرمایه گذاری شده افزایش و کاهش خواهند یافت معرفی کرد.(عزیزی،درویشی ،۱۳۹۰)
۱-۷-۳-۳ اندازه شرکت( Size)
برای سنجش اندازه شرکت از لگاریتم داراییهای ابتدای دوره استفاده می­کنیم.
۱-۷-۳-۴ دارایی های ثابت مشهود( Tangibility )
این متغیر نشان دهنده اموال، ماشین آلات وتجهیزات و کلیه دارایی­ های ثابت شرکت می باشد .
۱-۷-۳-۵ اهرم مالی (Leverage)
پژوهش­های مالی اهرم را به عنوان میزان بدهی که به منظور منابع مالی مورد نیاز برای کسب دارایی بدست می ­آید، تعریف کرده اند.
۱-۷-۳-۶ جریان نقد عملیاتی (Cash Flow Opration)
جریان نقد حاصل از فعالیتهای عملیاتی درصورت جریان نقد را جریان نقد عملیات می­نامیم.
۱-۷-۳-۷ سن شرکت(Age)
این متغیر نشان دهنده تعداد سال­های سپری شده از بدو تاسیس شرکت می­باشد.
۱-۷-۳-۸ چرخه عملیاتی ( Cycle of Opration)
این چرخه میانگین دوره گردش عملیات و میانگین دوره دریافت وجوه برای فروش می­باشد
۱-۷-۳-۹ وجوه نقد (Cash)
این متغیر نشان می­دهد که چند درصد از دارایی های شرکت به صورت نقد نگه داری می شوند.
۱-۷-۳-۱۰ نرخ بازده دارایی(ROA)
برخی از تحلیل­گران این نسبت را شاخص نهایی برای تشخیص کفایت و کارایی مدیریت در اداره امور واحد تجاری می­دانند.نسبت مزبور بازدهی است که شرکت برای کلیه سرمایه ­گذاران و اعتباردهندگان تحصیل کرده است .
۱-۸ روش پژوهش
این پژوهش ازنظر ماهیت و محتوا از نوع همبستگی است، که با بهره گرفتن از داده ­ها ثانویه مستخرج از صورت­های مالی شرکت­ها­­­ی پذیرفته شده در سازمان بورس اوراق بهادار به تحلیل رابطه همبستگی می ­پردازد. انجام این پژوهش در چارچوب استدلال قیاسی- استقرایی صورت خواهد گرفت. علت استفاده از روش همبستگی کشف رابطه بین متغیرهاست. پژوهش همبستگی یکی از انواع پژوهش­های توصیفی است. از سوی دیگر پژوهش حاضر از نوع پس رویدادی است، یعنی بر مبنای تجزی و تحلیل اصلاحات گذشته (صورت­های مالی شرکت­ها) انجام می­گیرد. در پژوهش حاضر ابتدا همبستگی بین متغیرهای پژوهش را مورد آزمون قرار داده و درصورت همبستگی بین متغیرهای پژوهش اقدام به برآورد مدل رگرسیونی خواهیم نمود.
ازنظر هدف این پژوهش جز پژوهش­های کاربردی محسوب می­ شود. پژوهش­های کاربردی ، پژوهش­هایی هستند که با بهره گرفتن از نتایج بنیادی به منظور بهبود و به کمال رساندن رفتارها، روش­ها، ابزارها،وسایل تولیدات، ساختار والگوهای مورد استفاده جوامع انسانی انجام می­ شود. همچنین پژوهش­هایی هستند که نظریه ­ها، قانون مندی­ها ،اصول وفنونی که در پژوهش­های پایه تدوین می­شوند را برای حل مسائل اجرائی به کار می­گیرد.
۱-۹ داده ها ونحوه جمع آوری آن ها
جهت گرد آوری منابع نظری به ادبیات موضوع مباحث تئوریک پژوهش از منابع کتابخانه ای ( کتاب­ها، مقاله­ها و مجله­های موجود در زمینه پژوهش مورد نظر) پایان نامه ها، نشریه­های معتبر بین المللی که به صورت آن­لاین در پایگاه های اینترنتی موجود بود و سایر پایگاه­های معتبر استفاده شده است. اطلاعات و داده ­های خام مورد نیاز شرکت ها به منظور بررسی متغیرهای اصلی و کنترلی فرضیات پژوهش به طریق نرم­افزارهای ره­آورد نوین و در مواقع لزوم مراجعه مستقیم به صورت های مالی شرکت در وب­سایت www.rdis.ir متعلق به سازمان بورس واوراق بهادار( مدیریت پژوهش توسعه مطالعات اسلامی) در دسترس است، جمع آوری شده است . هم چنین برخی اطلاعات نیز از صورت ها ی مالی شرکت­ها و اطلاعیه های مربوط به تصمیمات مجمع عمومی شرکت­ها و سایر اطلاعات­ دریافتی از سازمان بورس اوراق بهادار بدست آمده است.
۱-۱۰ قلمرو پژوهش
هر پژوهشی باید دارای قلمرو و دامنه مشخصی باشد تا پژوهش­گر در همه مراحل پژوهش، بر موضوع تسلط کافی داشته باشد و بتواند نتایج حاصل از نمونه انتخابی را به جامعه تعمیم دهد. این پژوهش نیز مانند سایر پژوهش‏ها دارای دامنه‏های زیر می‏باشد:
۱-۱۰-۱ قلمرو موضوعی
از نظر تئوری این پژوهش مربوط به حوزه پژوهش های مالی می باشد که درصدد تعیین نقش کیفیت گزارشگری در کاهش اثر محدودیت سیاست تقسیم سود روی تصمیمات سرمایه گذاران است.


فرم در حال بارگذاری ...

« ارائه یک چارچوب مدیریت دانش برای پیاده سازی موفقیت آمیز سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان- قسمت ۱۷فردوسی در شاهنامه- قسمت ۱۳ »
 
مداحی های محرم