۳/۵۲**
۰/۰۰۳ns
میانگین مربعات
۱۶۰۶/۴**
۹۳/۳۲**
۳۱/۳۱**
۴۱۴۶۸۸/۹**
۱۰۵۵۱۴۳/۵**
۵۲/۷۴**
۱۹۶/۳**
۱/۱۷**
۰/۰۰۱ns
خطا
۲۴/۰۵
۷/۳۳
۰/۸۳
۲/۹۶
۶/۲۰
۲/۱۳
۳۱/۶
۰/۱۱۳
۰/۰۰۳
ضریب تغییرات
۲۰/۹۸
۵/۱۱
۲/۹۳
۴/۳۳۶
۲/۵۳۸
۳/۸
۷/۵
۰/۵۷
۰/۰۲۳
ns عدم معنیداری * و ** به ترتیب معنیداری در سطح ۵ درصد و ۱ درصد
شاخصهای اندازهگیری شده شامل ارتفاع بوته، طول ریشه، طول خوشه، عملکرد دانه، عملکرد کاه،، وزن هزار دانه، وقتی میزان پساب فاضلاب ۱۰۰ درصد است در بیشترین میزان خود است و هر چه میزان پساب فاضلاب کمتر میشود میزان این شاخصها کمتر میشود و این شاخصها وقتی پساب فاضلاب ۷۵ درصد است کمتر از ۱۰۰ درصد پساب فاضلاب و هنگامی که پساب فاضلاب ۵۰ درصد است میزان این شاخصها کمتر از ۵۰ درصد است و در نهایت هنگامی پساب فاضلاب در کمترین میزان خود یعنی صفر درصد است این شاخصها کمتر از ۷۵ درصد است و در نهایت هنگامی پساب فاضلاب در کمترین میزان خود یعنی صفر درصد است این شاخصها در کمترین میزان است. شاخص برداشت وقتی که پساب فاضلاب صد در صد و ۷۵ درصد است در بیشترین میزان است و با همدیگر اختلاف معنیداری ندارند و با سایر سطوح پساب فاضلاب اختلاف دارند وقتی پساب فاضلاب ۵۰ درصد است کمتر از این دو سطح پساب فاضلاب است و در نهایت شاخص برداشت هنگامی که پساب فاضلاب صفر است در کمترین میزان خود است. میزان پتاسیم برگ وقتی پساب فاضلاب صد در صد است دارای کمترین میزان خود است. وقتی پساب فاضلاب ۷۵ درصد است میزان پتاسیم بیشتر از زمانی است که پساب فاضلاب صد در صد است؛ و میزان پتاسیم برگ در هنگامی که پساب فاضلاب ۵۰ درصد و صفر درصد است در بیشترین میزان خود است و اختلاف معنیداری در این دو سطح پساب فاضلاب با همدیگر نداشتند.
منیزیم برگ در هیچ یک از سطوح مختلف پساب فاضلاب اختلاف معنیداری با همدیگر نداشتند.
۴-۱-۱- ارتفاع بوته (سانتیمتر):
نتایج تجزیه واریانس دادهها نشان داد اثرات سطوح مختلف پساب فاضلاب بر روی ارتفاع بوته در گیاه جو در سطح احتمال ۱ درصد معنیدار بود (جدول ۴-۱).
نتایج مقایسه میانگین دادهها نشان داد اثر سطوح مختلف آبیاری با پساب فاضلاب تصفیه شده شهری بر روی ارتفاع بوته اختلاف معنیداری داشته و بیشترین مقدار ارتفاع بوته در مصرف آبیاری با پساب فاضلاب ۱۰۰ درصد به میزان ۶۷/۱۱۵ سانتیمتر به دست آمد و کمترین مقدار ارتفاع بوته (عدم مصرف آبیاری با پساب فاضلاب یعنی آب معمولی) به میزان ۲/۶۴ سانتیمتر به دست آمد، همچنین ارتفاع بوته در آبیاری با پساب فاضلاب تصفیه شهری ۵۰ درصد و ۷۵ درصد به ترتیب ۷۳ و ۲/۹۵ سانتیمتر به دست آمد (نمودار ۴-۱)
نیز بیانگر وجود اختلاف معنیداری بین سطوح مختلف پساب فاضلاب بر عملکرد ارتفاع گیاه جو میباشد
تیمارهای آبیاری
F0 F50 F75 F100
فرم در حال بارگذاری ...