وبلاگ

توضیح وبلاگ من

بررسی ضایعات پاتولوژیک کلیه های حذفی بز در کشتارگاه شیراز و تعیین عوامل باکتریایی آن- قسمت ۵

 
تاریخ: 20-07-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

در محیط هایی که با رشد باکتری همراه بود subculture انجام داده و در محیط Blood agar برای جداسازی تک کلونی کشت داده و گرمخانه گذاری شد.
پایان نامه - مقاله - پروژه
برای شناسایی نوع باکتری جداشده ابتدا با روش گرم استاندارد رنگ آمیزی شد و اسلایدها با بهره گرفتن از میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفت.
بعد از تعیین نوع گرم باکتری جداشده آزمایشات بیوشیمیایی شامل تست های کاتالاز، اکسیداز، اوره، قند و غیره برای تفریق گونه صورت گرفت. در برخی موارد از محیط کشت های اختصاصی نیز استفاده شد (۶۱).
۳-۳-۳- آماده سازی نمونه ها جهت آزمایشات آسیب شناسی
پس از ۲۴ ساعت از نمونه گیری تعویض فرمالین صورت گرفت. از بین نمونه ها تعداد ۱۰۰ نمونه به طور تصادفی جهت تهیه مقاطع هیستوپاتولو‍ژیک انتخاب شدند. پس ازپایداری نمونه ها مقاطعی به ضخامت ۵ میلی متر تهیه شد و نمونه ها طبق روش متداول آبگیری، شفاف سازی و قالب گیری شدند. در مرحله بعد با بهره گرفتن از دستگاه میکروتوم، مقاطعی به قطر mµ ۵ جهت بررسی های هیستوپاتولوژیکی تهیه شده و پس از رنگ آمیزی به روش هماتوکسیلین-ائوزین توسط میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفتند.
علاوه بر این تعدادی از نمونه ها جهت مشاهده ذرات آمیلویید با روش کنگورد و برای مشاهده مایکوباکتریوم عامل سل با روش اسیدفاست رنگ آمیزی شدند.
سپس از تعدادی مقاطع بوسیله فتومیکروسکوپ دوچشمی مدل Olympus,Tokyo,Japan)) عکس و اسلاید تهیه شد.
فصل چهارم
نتایج
با بررسی ۱۰۰۰ کلیه حذفی متعلق به بزهای کشتار شده در کشتارگاه شیراز ، تعداد ۸۰ کلیه واجد ضایعه هیستوپاتولوژیک تشخیص داده شد. بر اساس این میزان آلودگی ۸ درصد محاسبه گردید. از بین ۸۰ نمونه ضایعه دار در آزمایشات باکتری شناسی ۱۲ نوع باکتری جدا شد. نتایج حاصل ازبررسی ضایعات پاتولوژیک در دو قسمت ضایعات ماکروسکوپی و میکروسکوپی بیان شده است. علاوه بر این نتایج باکتری شناسی به صورت مجزا شرح داده می شود.
۴-۱- ضایعات ماکروسکوپی
۴-۱-۱-کلیه دارای لکه های سفید
تعداد ۳۰ کلیه در این گروه قرارگرفتند. در سطح کورتکس نواحی سفید مدوری وجود داشت که در بعضی موارد از سطح برآمده بودند. تمام کلیه ها بزرگتر از حالت طبیعی بودند. ۲۵ عدد از کلیه ها کاملا رنگ پریده تر از حالت عادی به نظر می رسیدند. درهمه نمونه ها در نواحی سفید چسبندگی کپسول به پارانشیم بافت دیده شد و به سختی کپسول جدا می شد(تصویر شماره ۱- ۴و۲- ۴). در ۳ مورد نواحی سفید به صورت سر سنجاقی دیده شد(تصویر شماره ۳- ۴) و در بقیه موارد قطر نواحی سفید متغیر بود. در۲ مورد در سطح کورتکس و مدولا نقاط خونریزی مشاهده شد.
تصویر شماره ۱- ۴: کلیه با لکه های سفید
تصویر شماره ۲- ۴:کلیه دارای نقاط سفید . نواحی سفید هم در سطح بافت
و هم درمقطع برش مشهوداست.
تصویر شماره ۳- ۴: کلیه با نقاط سفید سرسنجاقی
۴-۱-۲- خونریزی و پرخونی
مجموعا ۱۲ کلیه مبتلا به این ضایعه بودند. از این تعداد ۵ مورد کاملا به رنگ قرمز تیره درآمده بودند. اندازه و قوام بافت طبیعی به نظر می رسید ولی کپسول در بیشتر نمونه ها چسبندگی داشت. برش طولی این کلیه ها با خروج خون از سطح مقطع همراه بود (تصویرشماره۴- ۴). ۳ مورد خونریزی پتشی داشتند که از روی کپسول قابل مشاهده بود (تصویرشماره ۵- ۴).
تصویر شماره ۴- ۴: پرخونی کلیه .کورتکس ومدولا به رنگ قرمز درآمده اند.
تصویر شماره ۵- ۴ : خونریزی پتشی درسطح کلیه. نقاط خونریزی به صورت
یکنواخت تمام سطح بافت رادربرگرفته است.
۴-۱-۳- آبسه کلیوی
این حالت در تعداد ۹ نمونه مشاهده شد. تغییر ظاهری بافت شامل ایجاد یک یا چند آبسه در بافت بود. این آبسه ها کاملا از سطح برآمده بودند و قطر آنها از ۵/۰ سانتی متر تا ۴ سانتی متر متغیربود. در ۳ مورد آبسه های متعددی وجود داشت که باعث تغییر شکل ظاهری کلیه شده بود (تصویرشماره۶- ۴). در ناحیه آبسه چسبندگی کپسول و ضخیم شدگی آن دیده می شد. در ۲ مورد علاوه بردرگیری شدید کورتکس و مدولا در لگنچه نیز آبسه مشاهده شد. در یک نمونه قطب قدامی کلیه به وسیله آبسه ی پنیری شکل جایگزین شده بود و چسبندگی شدیدی با بافت مجاور داشت (تصویرشماره۷- ۴). در یک نمونه علاوه بر آبسه های متعدد اتساع لگنچه نیز دیده شد (تصویرشماره ۸- ۴). چرک موجود در بیشتر آبسه ها کرمی رنگ، پنیری و لایه لایه بود.
تصویر شماره۶- ۴: آبسه کلیوی. تغییر شکل ظاهری کلیه
تصویر شماره ۷- ۴ : آبسه کلیوی. اندازه یکی از آبسه ها بسیار بزرگ است.
b
a
تصویر شماره ۸- ۴ :آبسه کلیوی. علاوه بر آبسه های متعدد اتساع لگنچه
(a: آبسه)(:bاتساع لگنچه)
۴-۱-۴-کلیه بزرگ رنگ پریده
هشت عدد از کلیه ها از اندازه طبیعی بزرگترو رنگ پریده تر به نظر می رسیدند. در این گروه اکثراً کلیه ها در برش مرطوب بودند و قوامی کمتر از حالت طبیعی داشتند.کپسول چسبندگی نداشت وتورم بافت کلیه دیده می شد (تصویر شماره ۹- ۴).
تصویر شماره ۹- ۴: کلیه بزرگ رنگ پریده
۴-۱-۵-کلیه چروکیده
پنج عدد از نمونه ها کوچکتر از اندازه طبیعی و دارای سطحی ناصاف و لوبوله بودند. درموقع برش قوام بافت افزایش یافته بودوخطوط سفیدرنگ فرورفته ای در سطح آن نیز وجود داشت که به لگنچه کشیده می شد. در این کلیه ها شکل طبیعی کلیه از بین رفته و مرز کورتکس و مدولا نامشخص بود (تصویر شماره ۱۰- ۴).

تصویر شماره ۱۰- ۴: کلیه چروکیده. درسطح کلیه لکه ها و خطوط سفید دیده می شود
که فرورفته تر از سطح بافت می باشند.
۴-۱-۶-پیلونفریت
چهار کلیه دارای این ضایعه تشخیص داده شدند. لگنچه حاوی چرک و ترشحات بود. بیشترین تغییرات در مدولای داخلی و لگنچه دیده شد. آثار آماس و خونریزی در مدولا مشاهده شد .کلیه ها و میزنای متورم و چسبندگی کپسول در آن ها وجود داشت. قوام بافت بیشتر از حالت طبیعی به نظر می رسید (تصویر شماره ۱۱- ۴).
تصویر شماره ۱۱- ۴: پیلونفریت. وجود چرک و ترشحات لزج در لگنچه.
نواحی سفیدی در کورتکس دیده می شود.
۴-۱-۷-کلیه پلی سیستیک
سه مورد از کلیه ها واجد این ضایعه بودند. در پارانشیم این کلیه ها چندین حفره کیستی کوچک قابل رویت بود.این کیست ها هم در کورتکس و هم در مدولا دیده شدند. این کیست ها کروی و با دیواره ای نازک و حاوی مایع آبکی شفافی بودند و به کلیه ظاهری اسفنجی شکل و حفره دار داده بودند (تصویر شماره ۱۲- ۴).
تصویر شماره ۱۲- ۴: کلیه پلی سیستیک
۴-۱-۸-کلیه دارای اسکار
در ۲ نمونه ، نواحی سفید کوچک و فرورفته ای به قطر کمتر از ۱ سانتی متر در کورتکس وجود داشت که در آن ها چسبندگی کپسول نیز مشاهده می شد. قوام بافت افزایش یافته بود و ضایعه به صورت تکی ایجاد شده بود. در برش طولی ضایعه فقط محدود به کورتکس بود و سایر نواحی ظاهری طبیعی داشتند.
۴-۱-۹-انفارکتوس
دو مورد از کلیه ها واجد ضایعه انفارکتوس تشخیص داده شدند.این ضایعه به صورت تکی دیده شد. در سطح کورتکس نواحی رنگ پریده ای مشاهده شد که با هاله ای قرمز رنگ ناشی از پرخونی و خونریزی احاطه شده بود واین قسمت ها از سطح برآمده بودند (تصویر شماره ۱۳- ۴).


فرم در حال بارگذاری ...

« جایابی بهینه خازن در شبکه های توزیع- قسمت ۱۱بررسی صلاحیت و تشکیلات دادگاه کیفری یک در قانون آ.د.ک مصوب سال ۱۳۹۲ و مقایسه آن با دادگاه کیفری استان- قسمت ۶ »
 
مداحی های محرم