وبلاگ

توضیح وبلاگ من

مطالعه اثر مایعات یونی بر پایداری و فعالیت هیدرولازی آنزیم لیپاز ترموانروباکتر ترموهیدروسولفوریکوس- قسمت ۲۰

 
تاریخ: 20-07-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

۳۰

 

 

 

بافر تریس* با ترایتون ۱۰۰-X

 

۳۳۰

 

 

 

حجم نهایی

 

۴۰۰

 

 

 

* غلظت سوبسترای pNPP : 10 میلی مولار
* بافر تریس دارای غلظت ۵۰ میلی مولار بوده و ترایتون ۱۰۰-X با غلظت نهایی ۱% در بافر وجود دارد.

 

 

 

۳-۳-۷- روش بررسی فعالیت آنزیمی در حضور غلظت های مختلف از انواع مایعات یونی
در این بخش از پژوهش مخلوط بافر، سوبسترا و مایع یونی با غلظت­های نهایی مختلفی از مایعات یونی (بین صفر تا ۵/۱ مولار) [C2MIM][Br]، [C4MIM][Br]، [C6MIM][Br]، [C12MIM][Br] ایجاد شد. با افزودن آنزیم لیپاز به مخلوط ایجاد شده، اثر حضور غلظت های مختلف مایع یونی بر فعالیت آنزیم لیپاز بر اساس روش سنجش گفته شده در بخش ۳-۳-۵ مورد بررسی قرار گرفت. در ضمن برای بدست آوردن فعالیت خالص آنزیمی، میزان هیدرولیز pNPP در حضور غلظت های مختلف مایعات یونی از میزان فعالیت بدست آمده کسر شد.
پایان نامه - مقاله - پروژه
۳-۳-۸- روش بررسی پایداری دمایی آنزیم TTL در دماهای بالا
به منظور بررسی میزان پایداری دمایی لیپاز TTL ، ۰۰۵۲/۰ گرم پودر آنزیم لیوفیلیز شده (دارای غلظت پروتئینی معادل mg/ml 307/0) به μl 600 بافر تریس mM 50 اضافه شد. سپس با انجام ورتکس ملایم آنزیم در بافر حل شد. ۴ محلول آنزیمی به همین روش ایجاد شد. محلول­های به دست آمده در دماهای°C 75 ، °C 80 ، °C 82 و °C 85 در لوله­های اپندورف ۵/۱ میلی لیتری در دستگاه هات بلاک انکوبه گردید. در زمان­های ۰، ۱۵، ۳۰، ۴۵ و ۶۰ دقیقه مقداری از هر کدام از نمونه­های انکوبه شده برداشته و به مدت ۳۰ دقیقه در یخ قرار داده شد. با بررسی فعالیت آنزیم­ های انکوبه شده در دماها و زمان­های مختلف پایداری دمایی آنزیم مورد بررسی قرار گرفت.
۳-۳-۹- روش بررسی پایداری آنزیم لیپاز TTL در حضور مایعات یونی مختلف
در این پژوهش به منظور بررسی میزان پایداری لیپاز TTL در مایعات یونی، ۰۰۵۲/۰ گرم پودر آنزیم لیوفیلیز شده (دارای غلظت پروتئینی معادل mg/ml 307/0) به μl 600 محلول آبی مایعات یونی (دارای آنیون برمید)، با غلظت M 1 ، و یا μl 600 از مایعات یونی نامحلول در آب (دارای آنیون هگزافلوروفسفات) اضافه شد. سپس با انجام ورتکس ملایم آنزیم در مایع یونی محلول یا معلق گردید. مخلوط­های به دست آمده در دماهای °C 85 و °C 90 در لوله­های اپندورف در دستگاه هات بلاک انکوبه گردید. در زمان­های ۰، ۱۵، ۳۰، ۴۵، ۶۰ و ۹۰ دقیقه مقداری از هر کدام از نمونه­های انکوبه شده برداشته و به مدت ۳۰ دقیقه در یخ قرار داده شد. با بررسی فعالیت آنزیم­ های انکوبه شده در دماها، زمان­ها و مایعات یونی مختلف میزان اثر مایع یونی بر پایداری دمایی آنزیم مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت­های خالص آنزیمی پس از حرارت­دهی آنزیم در حضور مایعات یونی، با کسر فعالیت­های به دست آمده از میزان پایه هیدرولیز pNPP توسط هرکدام از مایعات یونی دارای آنیون برمید، به دست آمد. پایداری دمایی یک نمونه کنترل از آنزیم در عدم حضور مایعات یونی (در بافر تریس mM 50) نیز به همین روش مورد بررسی قرار گرفت. لازم به ذکر است که در رابطه با مایعات یونی نامحلول در آب پس از اتمام زمان یخ­گذاری مخلوط مایع یونی حاوی آنزیم با حجم مساوی از بافر شسته شد و پس از سانتریفوژ ملایم محلول رویی حاوی آنزیم مورد سنجش فعالیت آنزیمی قرار گرفت.
۳-۳-۱۰- روش بررسی ساختار سوم آنزیم TTL در حضور مایعات یونی
اسپکتروسکوپی فلورسانس ذاتی پروتئین در حضور و عدم حضور مایعات یونی مختلف، جهت درک بهتر فرایند باز شدن ساختار پروتئین انجام شد. آنزیم TTL خالص با غلظت نهایی μM 1/0 به مایعات یونی اضافه شد. مایعات یونی نامحلول در آب به صورت خالص استفاده شدند. مخلوط آنزیم با مایع یونی پس از ورتکس ملایم به صورت امولسیون در آمده و در لوله­های اپندورف درون چاهک­های دستگاه هات بلاک در دمای °C 85 قرار گرفتند. مایعات یونی محلول در آب (دارای آنیون برمید) با غلظت نهایی ۱ مولار (رقیق­سازی با بافر تریس ۵۰ میلی مولار) مورد استفاده قرار گرفتند. یک نمونه کنترل از آنزیم در عدم حضور مایعات یونی نیز دمادهی شد و طیف فلورسانس مربوط به آن ثبت گردید. در رابطه با مایعات یونی نامحلول در آب، برای جداسازی پروتئین از فضای مایع یونی، با حفظ غلظت نهایی آنزیم در μM 1/0، شستشو با بافر تریس ۵۰ میلی مولار انجام شد.
نمونه­های پروتئینی در nm 295 برانگیخته شدند و طیف­های نشر فلورسانس بین nm 310 تا nm 500 ثبت گردید. شکاف برانگیختگی و نشر فلورسانس هر دو nm 10 تنظیم شدند. پس از گذشت زمان­های دمادهی مورد نظر (۰، ۳۰، ۶۰ دقیقه) نمونه­ها در یخ سرد شدند تا در صورت برگشت­پذیر بودن دناتوراسیون پروتئین­ها به حالت طبیعی برگردند و سپس طیف فلورسانس آن­ها مورد بررسی قرار گرفت.
فصل چهارم
نتایج
۴-۱- بهینه سازی بیان آنزیم نوترکیب
آنزیم لیپاز مقاوم به دما (TTL) توسط باکتری ترموانروباکتر ترموهیدروسولفوریکوس نوعی آرکئاباکتر گرمادوست ترشح می­ شود. این باکتری از یک دریاچه آب گرم در آلمان جداسازی شده است. ژن آنزیم TTL توسط رویتر از ژنوم باکتری جداسازی و وارد وکتور بیانی PQE- 80L شد (Royter M., 2006) (شکل ۴-۱). وکتور حاوی ژن TTL هدیه­ای از طرف گروه تحقیقاتی در TUHH بود که در این پژوهش به درون باکتری E.coli BL21 منتقل شد و بیان آن مورد بررسی قرار گرفت.
شکل ۴-۱- وکتور PQE-80L حاوی ژن آنزیم TTL.
۴-۱-۱- انتخاب بهترین کلنی از نظر بیان آنزیم TTL
کلنی­های ۱ تا ۶ حاصل از ترانسفورماسیون، ابتدا کشت یک شبه و سپس کشت ۱% تلقیح در محیط LB حاوی آمپی­سیلین μg/ml 100 داده شدند. القای بیان پروتئین به کمک IPTG با غلظت mM 1 به مدت ۶ ساعت انجام شد. سلول­های باکتری بیان کننده پروتئین نوترکیب به کمک سانتریفوژ جمع­آوری شده و با غلظت ۱۰ برابر در بافر تریس حل شدند. در مرحله بعد ابتدا با فریز و ذوب کردن سلول­ها و سپس به کمک آنزیم لیزوزیم و استفاده از امواج صوتی، دیواره سلولی و غشای باکتری­ ها تخریب شدند. سپس پروتئین­های دناتوره شده و قطعات دیواره­ های سلولی تخریب شده، به کمک سانتریفوژ رسوب داده شدند. عصاره سلولی حاوی آنزیم TTL جمع­آوری شد و میزان فعالیت آنزیم موجود در آن مورد بررسی قرار گرفت. جدول ۴-۱ میزان فعالیت هیدرولازی آنزیم TTL در عصاره­های سلولی کلنی­های حاصل از ترانسفورماسیون را نشان می­دهد. کم­ترین فعالیت آنزیمی دیده شده مربوط به کلنی شماره ۴ به میزان U/ml 040/0 است و بیش­ترین فعالیت لیپازی در مورد کلنی­های ۳ و ۶ با مقادیر ۱۰۶/۰ و ۰۹۳/۰ U/ml دیده شد. هر چند با بررسی غلظت­های پروتئینی و محاسبه فعالیت ویژه (Unit/mg Protein) آنزیم موجود در مخلوط پروتئین، مشاهده شد که کلنی ۶ فعالیت ویژه بیشتری نسبت به کلنی ۳ دارد. بنابراین کلنی شماره ۶ به عنوان بهترین کلنی تولید کننده TTL انتخاب شد.
۴-۱-۲- بهینه سازی زمان پس از القا توسط IPTG با غلظت mM 1
جهت بررسی میزان بیان پروتئین در ساعت­های مختلف پس از القا، ۱ میلی لیتر از محیط باکتری در زمان­های مشخص رسوب داده شد و در بافر SDS-PAGE حل شد. سپس μl 30 از هر کدام از نمونه­های سلولی به درون چاهک­های SDS-PAGE وارد شد. بیان پروتئین نوترکیب در زمان ۴ ساعت پس از القا کم و پس از ۵ ساعت افزایش نشان داد. در زمان ۶ ساعت بالاترین بیان پروتئین مشاهده شد و پس از گذشت ۲۴ ساعت تغییری در میزان بیان پروتئین نوترکیب دیده نشد. بنابراین زمان ۶ ساعت به عنوان بهترین زمان برداشت سلول­ها پس از القا انتخاب شد.
جدول ۴-۱- فعالیت­های لیپازی عصاره­های سلولی کلنی­های ۱ تا ۶ حاصل از ترانسفورماسیون

 

 

شماره کلنی

 

تعداد واحد آنزیم در میلی­لیتر (U/ml)

 

غلظت پروتئین (mg/ml)

 

Unit/mg Protein

 

 

 

۱

 

۰۷۹/۰

 

۷۸/۱

 

۰۴۴/۰

 

 

 

۲

 

۰۶۶/۰

 

۴۲/۲

 

۰۲۷/۰

 

 

 

۳

 

۱۰۶/۰


فرم در حال بارگذاری ...

« راستی نسب - پایان نامه نهایی- قسمت ۷بررسی علت های پیدایی جنبش ضد وال استریت در آمریکا و گسترش آن۹۱- قسمت ۲ »
 
مداحی های محرم