وبلاگ

توضیح وبلاگ من

امکان سنجی بکارگیری مربی گری (Coaching) در فعالیت های آموزش و بهسازی منابع انسانی مدیران مدارس آموزش و پرورش شهرستان رباط کریم- قسمت ۸

 
تاریخ: 20-07-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

مربی گری بر این فرض مبتنی است که فرد نیاز به مداخله روانی – اجتماعی ندارد.

 

مشاوره می تواند جهت رسیدگی به مشکلات روانی- اجتماعی همچون عملکرد بکار گرفته شود.

 

 

 

عمدتاً دستور کار توسط افراد اما با توافق سازمان تنظیم می گردد.

 

دستور کار بطور کلی توسط افراد و مشاور تنظیم می گردد.

 

 

 

تفاوت مربی گری و منتورینگ[۵۵]:
فعالیتی که فرض می شود بیشترین شباهت را با مربی گری دارد، منتورینگ است. بسیاری از مهارت ها و رویکردهایی که توسط یک منتور[۵۶] در فرایند منتورینگ استفاده می شود همانند همان هایی است که مربیان در فرایند مربی گری استفاده می کنند (ر آ ، بیورز ،۲۰۱۰).مربی گری و منتورینگ هر دو دربردارنده یک رابطه فرد به فرد هستند و فرصتی را برای افراد جهت دریافت بازخورد، یادگیری و رشد و بهسازی فراهم می آورند، با این حال تفاوت هایی میان این دو روش وجود دارد.
دانلود پایان نامه
جدول۵-۲ برخی از شباهت ها و تفاوت های میان مربی گری محیط کار و منتورینگ را برجسته می سازد.
واژه منتورینگ از اساطیر یونانی نشأت می گیرد. زمانیکه یکی از شخصیت های کتاب افسانه اودیسه فرزند خود را برای آموزش به دوستش سپرد و او را منتور نامید. او از دوستش خواست که هرچه از فنون جنگ و سیاست می داند به فرزندش یاد دهد(گر وی ،۲۰۰۴) . از آن زمان به بعد این واژه به افراد مورد تأییدی اطلاق شد که حاضر هستند دانش و تجاربشان را با افراد کم تجربه به اشتراک بگذارند.
منتور کسی است که دانش و تجربه ارزشمندی در یک موضوع دارد و در طی فرایند منتورینگ آن را به کارآموز منتقل می کند. کارگر با تجربه ای که نحوه کار کردن با یک دستگاه را به یک فرد تازه استخدام آموزش می دهد یک منتور است. در واقع می توان گفت منتورینگ همان فرایند آموزش است با این تفاوت که گاهی اوقات بسیار کوتاه تر از یک دوره آموزشی است به گونه ای که گاهی شکل غیررسمی به خود می‌گیرد و دیگر اینکه به طور عملی انجام می شود. منتور به طور عملی یک دانش و مهارت را منتقل می کند. نحوه کار کردن را آموزش می دهد (سلطانی، ۱۳۸۹).
منتورینگ بیانگر یک رابطه است نه یک اقدام و عمل. منتور فردی با تجربه، هدایت گر و قابل اطمینان است که خواهان ایجاد موفقیت فرد است. منتوران در یک رابطه منتورینگ، تجارب کاری زیادی را ارائه نموده و مجموعه ای از دیگر وظایف را انجام می دهند. در واقع منتورینگ فرآیندی است که در آن یک فرد با تجربه و آگاه، فرد دارای تجربه کمتر را کمک و حمایت می کند (رامسی، اس واان ، ۲۰۰۸).

 

 

جدول۵-۲: تفاوت مربی گری و منتورینگ از دیدگاه بیورز و ریا (۲۰۱۰)

 

 

 

 

 

مربی گری محیط کار

 

منتورینگ

 

 

 

حوزه ها/ زمینه های ارجاعی

 

مسائل عملکردی کاری/ وظیفه ای

 

مسائل کاری
مسائله حرفه ای مستمر
مسائل فردی و شخصی

 

 

 

روابط

 

مربی اغلب مدیر صف متربی است اما ممکن است همکار یا فرد دیگر هم باشد.

 

معمولاً منتور فردی با تجربه تر، همکار ارشد و خارج از تیم کاری متربیان است.

 

 

 

تخصص

 

مربی ممکن است در حوزه ای که مربی گری می کند دارای تخصص باشد یا نباشد.

 

معمولاً منتتور دانش و تجربه عمومی از حوزه کاری فرد داراست.

 

 

 

رویکرد

 

مربیان تشویق می شوند تا حداقل هدایت را ارائه دهند و بر کمک کردن به متربیان جهت شناسایی راه حل هایشان تأکید دارد.


فرم در حال بارگذاری ...

« ممنوعیت کار کودک در حقوق بین الملل- قسمت ۲۲بررسی رفتار توده وار در صندوق های سرمایه گذاری مشترک در بورس اوراق بهادار تهران- قسمت ۱۲ »
 
مداحی های محرم