۰/۱۷۷
-۰/۳۴۱
-۳/۸۸۱
۰/۰۰۰
۰/۹۶۸
۱/۰۳۳
تصدی حسابرس
۰/۶۳۷
۰/۲۹۷
۰/۱۸۶
۲/۱۴۳
۰/۰۳۵
۰/۹۹۶
۱/۰۰۴
a. Dependent Variable: محافظه کاری۲
در نهایت با توجه به جدول ضرایب میتوان معادله مدل رگرسیون را با بهره گرفتن از متغیرهای باقی مانده در مدل که sig ان کمتر از ۵ درصد است به صورت ذیل تدوین نمود
(دوره تصدی حسابرس)۰/۶۳۷+(نوع اظهارنظر حسابرس) ۶۸۶/۰- + (بازده داراییها) -۴/۵۹ + -۱/۳۸۴ y= = محافظه کاری
این نتایج نشان میدهد به ازای یک واحد تغییر یا افزایش در متغیرهای بازده داراییها، نوع اظهارنظر حسابرس و دوره تصدی حسابرسی به ترتیب ۵۹۰/۴-، ۶۸۶/۰- و ۱۸۱/۰ واحد در محافظهکاری شرکتها قابل پیشبینی میباشد.بر اساس یافتههای این تابع اگر تأثیر متغیرهای بازده داراییها، نوع اظهارنظر حسابرس و دوره تصدی حسابرسی را ثابت نگه داریم (ساعی، ۱۳۸۱)، متوسط محافظهکاری معادل ۳۸۴/۱- است
از طرفی برای اینکه مشخص شود سهم هر یک از متغیرها در تبین متغیر وابسته به چه میزان میباشد، جهت تفسیر بهتر مدل از معادله رگرسیون استاندارد (بدون نوشتن a (عرض از مبدأ)) استفاده میشود. این ضرایب همان ضرایب بتا است که نسبت موثر بودن و اهمیت هر یک از متغیرهای مستقل را نشان میدهد (مولوی، ۱۳۸۶).
(دوره تصدی حسابرسی) ۱۸۱/۰ + (نوع اظهارنظر حسابرس ) ۳۴۱/۰- +(بازده دارایی ها) ۴۱/۰ - y= = محافظه کاری
تابع (مدل) رگرسیونی استاندارد بیانگر آن است که متغیر بازده داراییها سهم بیشتری در تبیین محافظهکاری شرکتها دارد.
۴-۴) نرمال سازی
جهت استفاده از رگرسون ابتدا باید پیش فرض هایی را مد نظر قرار داد. در هر مدل رگرسیون خطی چند پذیره داریم که با فرض درستی آنها ، نتایج رگرسیون معتبر هستند و در غیر این صورت با مدل دیگری را جایگزین ساخت. این پذیره ها(مفروضات) عبارتند از:
۱ - نرمال بودن
۲ – ثابت بودن واریانس ها
۳ – مستقل بودن
۴ - هم خطی
مفروضات رگرسیون از طریق آزمون باقیمانده های مدل مورد بررسی قرارمی گیرند .
۴-۴-۱) تعریف فرضیه ها
در این تحقیق رابطه چهار متغیر مستقل با دو متغیر وابسته بررسی می شود بنابراین دو فرضیه اصلی و ۸ فرضیه فرعی مطرح می شود ، به طوری که متغیرهای کیفیت حسابرس، اندازه حسابرس، دوره تصدی حسابرس و نوع اظهارنظر حسابرس به عنوان متغیر مستقل و محافظهکاری (روش اول و روش دوم) به عنوان متغیر وابسته در نظر گرفته میشود. لذا دو فرضیه اصلی وجود دارد که فرضیه اصلی به صورت عمومی مطرح می شود.
فرضیه اصلی ۱: بین برخی ویژگیهای حسابرس (کیفیت حسابرسی، اندازه حسابرسی ، دوره تصدی حسابرس، نوع اظهارنظر حسابرس) با محافظه کاری حسابداری (روش اول) رابطه معنی داری وجود دارد.
فرضیه اصلی ۲: بین برخی ویژگیهای حسابرس (کیفیت حسابرسی، اندازه حسابرسی ، دوره تصدی حسابرس، نوع اظهارنظر حسابرس) با محافظه کاری حسابداری (روش دوم) رابطه معنی داری وجود دارد.
همچنین تعداد ۳ متغیر کنترل به شرح ذیل به مدل وارد می شود تا رابطه متغیر های اصلی با حضور و بدون حضور آنها مورد بررسی قرار گیرد :
۱-اندازه شرکت، ۲- اهرم مالی و ۳- بازده داراییها
ابتدا به بررسی مناسب بودن داده ها می پردازیم. برای این کار ابتدا کلیه متغیر ها را وارد مدل کرده و بر اساس آن چند متغیر تشخیص ایجاد می کنیم .
این متغیر ها شامل:
۱-متغیر پیش بینی شده بر مبنای کلیه متغیرها
فرم در حال بارگذاری ...