وبلاگ

توضیح وبلاگ من

بررسی رابطه عزت نفس وخلاقیّت با تعصّب در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرجاسک- قسمت ۲۱

 
تاریخ: 20-07-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

۵-۵ پیشنهاد های پژوهش

به محققین و پژوهشگران علاقه مند پیشنهاد می شود به اجرای این پژوهش در لایه های مختلف جامعه پرداخته و نتایج کسب شده را با نتایج پژوهش حاضر مقایسه کنند. همچنین پیشنهاد می شود در دیگر دانشگاه ها وجوامع آماری نیز از این طرح استفاده شود و با نتایج این پژوهش مقایسه شود. انجام پژوهش حاضر در جوامع مذهبی و جوامع غیرمذهبی و مقایسه آن ها با یکدیگر و همچنین بررسی دیگر متغیرهای مرتبط با تعصب می تواند نتایج جالب و مفیدی به بار آورد.

۵-۶ مروری بر مطالب

در این پژوهش همانطور که عنوان شد هدف پژوهش بررسی رابطه عزت نفس و خلاقیت با تعصب در دانشجویان با رشته های تحصیلی مختلف شاغل به تحصیل در دانشگاه آزاد بندرجاسک بود. بر این اساس در فصل اول به بیان مساله و دلیل انجام پژوهش و اهمیت و ضرورت آن اشاره شد، اهداف در دو بخش کلی و جزئی عنوان شدند، بر این اساس فرضیه ها نوشته شده و در نهایت تعاریف مفهومی و عملیاتی آورده شد. ادبیات نظری و پیشینه پژوهش های انجام شده در خصوص متغیرهای پژوهش در فصل دوم ارائه شدند. در فصل دوم به تعاریف متغیرها، دیدگاه ها و نظریه های موجود در این خصوص و در نهایت پژوهش های انجام شده در دو بخش داخلی و خارجی پرداخته شد. در فصل سوم عنوان شد که طرح پژوهش حاضر یک طرح توصیفی، میدانی و همبستگی است. حجم نمونه با بهره گرفتن از فرمول کوکران ۲۹۰نفر محاسبه شد. روش نمونه گیری در این پژوهش، نمونه گیری خوشه ای بود که به صورت خوشه ای برخی از دانشکده های دانشگاه و از میان آنها چند رشته ی مختلف انتخاب شد و پس از انتخاب تصادفی، ابزار اندازه گیری در کلاس های هر رشته اجرا شد. در فصل چهارم با توجه به نوع و ماهیت پژوهش حاضر جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss 18 استفاده شد. ابتدا از شاخص های آماری (آماره ها) توصیفی یعنی درصد، فراوانی، میانگین، انحراف استاندارد جهت خلاصه کردن اطلاعات پراکنده استفاده شد. سپس برای بررسی فرضیه های پژوهش از آزمون MANCOVA و روش همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایج نشان داد که طبق بررسی های صورت گرفته، بین خلاقیت وعزت نفس با تعصب در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر جاسک رابطه معنادار برقرار نیست. بین عزت نفس وخلاقیت رابطه معنادار برقرار است یعنی افراد دارای عزت نفس بالا از خلاقیت بیشتری برخوردارند وبرعکس. همچنین بین متغیرهای عزت نفس و تعصب نیز رابطه مستقیم برقرار است. یعنی افراد دارای عزت نفس بالا از تعصب بیشتری برخوردارند وبرعکس. بین متغیرهای تعصب و خلاقیت نیز رابطه معنادار برقرار است اما رابطه آنها معکوس است یعنی افراد خلاق از تعصب کمتری برخوردارند. در نهایت در فصل پنجم نیز بر اساس یافته های فصل چهارم، به بحث و نتیجه گیری در مورد فرضیه ها پرداخته و نتایج پژوهش های همسو در زمینه هر فرضیه ای در جهت تایید و یا رد نتایج فوق آورده شد. در نهایت به ذکر محدودیت های پژوهش پرداخته شد و با توجه به محدودیت های پژوهش، پیشنهاداتی نیز ارائه شد.
پایان نامه - مقاله - پروژه
فهرست منابع
منابع فارسی
۱٫ اسلامی نسب، علی(۱۳۷۳). روانشناسی اعتماد به نفس، تهران: انتشارات مهرداد.
۲٫ افروز، غلامعلی(۱۳۷۴). مباحثی در روانشناسی و تربیت کودکان و نوجوانان، تهران: نشر انجمن اولیاء و مربیان.
۳٫ بخشی،خداداد(۱۳۸۳). روان‌شناسی رفتار انسانی،تهران: انتشارات پرشکوه.
۴٫ راسل، برتراند(۱۹۵۰). چگونه از تعصب بی جا دوری کنیم، ترجمه حبیب یوسف زاده(۱۳۷۸). نشریه رشد معلم، مهر، شماره ۱۴۳٫
۵٫ برونو، فرانکو(۱۹۳۰). فرهنگ توصیفی روانشناسی، ترجمه مهشید یاسائی و فرزانه طاهری(۱۳۷۰). تهران: انتشارات طرح نو.
۶٫ بنی جمالی، شکوه السادات؛ احدی، حسن( ۱۳۷۰). بهداشت روانی و عقب ماندگی ذهنی. تهران: انتشارات نشرنی.
۷٫ بیابانگرد، اسماعیل (۱۳۷۲). روش های افزایش عزت نفس در کودکان و نوجوانان، انتشارات انجمن اولیاء و مربیان، تهران.
۸٫ پارسا، محمد(۱۳۷۳). روان‌شناسی انگیزش و هیجان، تهران: انتشارات دانشگاه تهران.
۹٫ حائری زاده، خیریه بیگم(۱۳۸۱). تفکر خلاق و حل مساله. تهران: نشر نی.
۱۰٫ حسینی، سیدجواد (۱۳۸۶). تعصب. مبلغان، شماره های ۹۷ و ۹۸، پاییز و زمستان.
۱۱٫ خورشیدی، عباس؛ آزادبخت، مروت و دیلمقانی، میترا (۱۳۸۵). عوامل مؤثر در پرورش خلاقیت دانشجویان دانشگاه امام علی(ع). مجله مدیریت نظامی، زمستان، شماره ۲۴٫
۱۲٫ خورند، محمدتقی(۱۳۸۳). مقایسه عزت نفس دانشجویان دختر ورزشکار و غیرورزشکار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. مجله حرکت، شماره ۲۱، پاییز.
۱۳٫ ربانی، رسول(۱۳۸۶). روان‌شناسی اجتماعی: ‌دیدگاه‌ها و نظریه‌ها، اصفهان: جهاد دانشگاهی.
۱۴٫ دانشنامه آزاد ویکیپدیا(۱۳۹۲). تعصب. بازیابی در تاریخ ۲۱/۰۱/۹۲ در سایت www.wikipedia.org
۱۵٫ راس، آلن اُ. (۱۳۷۳). روان شناسی شخصیت، ترجمه: سیاوش جمالفر(۱۳۷۳). تهران: مؤسسه انتشارات بعثت.
۱۶٫ رومان، خلیل (۱۳۸۷). تعصب؛ آسیب بزرگ. سایت روشنگر.
۱۷٫ سایت آیینه رشد (۱۳۹۲). تعصب، نماد جاهلیت. ” http://www.ayineh.com
۱۸٫ سایت پژوهه (۱۳۹۲). تعصب.
۱۹٫ سلحشور، ماندانا(۱۳۷۹). پرورش اعتماد به نفس در کودکان و نوجوانان،تهران: انتشارات واژه‌آرا.
۲۰٫ سیف، علی اکبر(۱۳۸۸). روان شناسی پرورشی نوین. تهران: نشر لوران.
۲۱٫ سیف، علی‌اکبر(۱۳۷۳). روان‌شناسی پرورشی، تهران: انتشارات آگاه.
۲۲٫ شاملو، سعید(۱۳۷۲). بهداشت روانی،تهران: انتشارات رشد.
۲۳٫ شفیع آبادی، علی وناصری، غلام (۱۳۷۷). نظریه های مشاوره و روان درمانی. تهران:مرکز نشردانشگاهی.
۲۴٫ شکرکن، حسین؛ نجاریان، بهمن؛شهنی ییلاق، منیجه؛ وبرومندنسب، مسعود (۱۳۸۱). بررسی رابطه ساده و چندگانه خلاقیت،انگیزه پیشرفت و عزت نفس با کارآفرینی در دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز. ۹ (۴-۳):۱-۲۴٫
۲۵٫ شولتز،دوان وشولتز، سیدنی الن. (۱۹۹۸). نظریه های شخصیت، ترجمه یحیی سید محمدی (۱۳۹۰). تهران: نشر ویرایش.
۲۶٫ شیهیان، ایلین(۱۹۶۴). عزت نفس، ترجمه مهدی گنجی(۱۳۸۳). تهران: انتشارات ساوالان.
۲۷٫ صلیبی، ژانست(۱۳۸۲). فرهنگ توصیفی روان شناسی اجتماعی، تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی.
۲۸٫ طالب زاده ،عباس (۱۳۸۵) . خلاقیت و نوآوری در افراد و سازمان ها. ماهنامه علمی - آموزشی تدبیر، سال پانزدهم ،شماره ۱۵۲٫
۲۹٫ طباطبایی، محمد حسین (۱۳۷۴). ترجمه تفسیر المیزان‌، موسوی همدانی سید محمد باقر، قم‌: دفتر انتشارات اسلامی جامعه مدرسین حوزه علمیه، ج‌۴، ص ۶۷۴.
۳۰٫ عباسی، احمد(۱۳۸۷). خلاقیت شناسی: کلید سبک های رهبری. مجموعه مقاله های همایش منطقه‌ای دانشگاه شهرکرد.
۳۱٫ فلاول، جان. اچ،(۱۹۲۸). رشد شناختی، ترجمه فرهاد ماهر (۱۳۷۷). تهران: رشد.
۳۲٫ قرنی، ابوالحسن،(۱۳۸۱).بررسی رابطه بین عزت نفس و پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان دوره پیش‌دانشگاهی شهرستان تکاب، (پایان نامه) جهت اخذ درجه کارشناسی.
۳۳٫ کار، آلان(۲۰۰۴). روانشناسی مثبت: علم شادمانی و نیرومندی های انسان. ترجمه حسن پاشا شریفی و جعفر نجفی زند(۱۳۸۵). تهران: انتشارات سخن.
۳۴٫ کفایت، محمد (۱۳۷۳). بررسی ارتباط شیوه ها و نگرش‌های فرزند پروری با خلاقیت دانش آموزان سال اول دبیرستانهای اهواز. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه شهید چمران.
۳۵٫ شفیع آبادی،عبدالله و احدی، سارا (۱۳۹۱). بررسی رابطه بین عوامل خلاقیت با میزان عزت نفس (مورد مطالعه دانشجویان فنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان). سومین همایش ملی مشاوره . در دسترس در مورخه ۲/۱۰/۹۲ از www.civilica.com
۳۶٫ زینلی، زهرا(۱۳۸۹). بررسی راهبردهای فراشناختی وخلاقیت با عزت نفس دانش آموزان دبیرستانی شهر سده. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت.
۳۷٫ حسن زاده، رمضان وایمانی فر، پریسا(۱۳۸۹). بررسی رابطه خلاقیت و عزت نفس با پیشرفت تحصیلی نوجوانان و جوانان، جامعه شناسی مطالعات جوانان، زمستان، شماره ۳، ص ۵۵-۶۵٫
۳۸٫ جمشیدی، اکبری ومهرگان(۱۳۹۱). بررسی و مقایسه رابطه بین خلاقیت و عزت نفس با رابطه بین خلاقیت و پیشرفت تحصیلی در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی رشت، چهارمین کنفرانس بین المللی تکنولوژی های نوین یادگیری وآموزش، از www.library.iated.org/VIEW/JAMSHIDI2012INV، در دسترس در مورخه ۲/۱۰/۱۳۹۲٫
۳۹٫ مزلو، آبراهام اچ.(۱۹۵۴). انگیزش و شخصیت، ترجمه احمدرضوانی(۱۳۷۵). تهران: انتشارات دانشگاه.
۴۰٫ مطهری، مرتضی (۱۳۷۷). مجموعه‌ آثار. ج‌۱۹، قم: نشر صدرا.
۴۱٫ معین، محمد(۱۳۶۲). فرهنگ فارسی معین، تهران: امیر کبیر.
۴۲٫ مکارم شیرازی، ناصر (۱۳۷۴). تفسیر نمونه. ج۱، ص۴۰۷، تهران‌:‌دار الکتب الإسلامیه.
۴۳٫ موسوی، ولی اله؛ افروز، غلامعلی وخانزاده، علی(۱۳۸۳). ارتباط بین سبک های اسناد، عزت نفس، خلاقیت و نگرش خلاق در دانش جویان. پایان نامه رشته مشاوره دانشگاه تهران، مقطع دکتری.


فرم در حال بارگذاری ...

« بررسی رابطه آمیخته بازاریابی کارآفرینانه و کارآفرینی سازمانی در شرکت های کوچک و متوسط۹۱- قسمت ۲۶طراحی بهینه ی اوراق بهادار سازی در رابطه ی کارفرما – کارگزار بر اساس رویکرد استنباط بیزین از مخاطره ی اخلاقی- قسمت ۴۲ »
 
مداحی های محرم