۵
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادها
مقدمه
در این تحقیق با بهره گرفتن از یک مدل اقتصادسنجی به بررسی تأثیر کاربرد ابزارهای نوین پرداخت الکترونیک بر مدیریت نقدینگی شعب بانک رفاه در دوره ۱۳۸۶ الی ۱۳۹۲ پرداختیم. شایان ذکر است که در این راستا به دلیل اینکه دستیابی به اطلاعات مورد نیاز کمی دشوار بوده و اطلاعات تاریخی بویژه در طول سالهای ابتدایی بازه ذکر شده فوق به صورت مناسب و قابل بازیابی ثبت نگردیده است، لذا برخی روابط و همبستگی ها تنها در دوره محدود حتی در بعضی موارد چند ماهه مورد بررسی قرار گرفته اند.
خلاصه
در فصل اول این پایان نامه به شرح مظاهر جدید بانکداری الکترونیک از ابتدا تا کنون به همراه تاریخچه تغییرات آنها در ایران و جهان پرداخته شد. مزایا و در برخی موارد مشکلات استفاده از هر یک به تفضیل مورد بررسی قرار گرفت.
در فصل دوم، نقدینگی تعریف شد و جنبه های مختلف و متنوعی از آن مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه میزان تاثیر گذاری و تاثیر پذیری نقدینگی از سیاست های ماخوذه در سطح بین المللی، کشوری و همچنین در سطح بانک را بیان کردیم. و در نهایت به بیان مزایا و مشکلات ناشی از افزایش و یا کاهش سطح نقدینگی در بانکها پرداخته شد.
در فصل سوم، روش شناسی شناسی تحقیق، شرح جزئیات مدلهای رگرسیونی و شیوه های اقتصادسنجی مختلف و روش های به کار گرفته شده در این پایان نامه شرح داده شد.
در نهایت در فصل چهارم، ابتدا متغیر های شناسایی شده براساس اطلاعات دریافتی از اداره آمار بانک رفاه ایران تبیین شد. در ادامه به بررسی رابطه دو یا چند متغیری از این متغیرها با توجه به هرگونه رابطه ای که ممکن بود این متغیر ها با یکدیگر داشته باشند با بهره گرفتن از نرمافزار آماری SPSS پرداخته شد.
محدودیت های تحقیق
در این تحقیق با یکسری مشکلات مواجه بودیم که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود؛
-
-
-
- دشواری در جمع آوری اطلاعات؛ با توجه به اینکه اطلاعات مربوط به یک بانک بزرگ بود، لذا جهت جمع آوری و کسب اطلاعات نیاز به انجام هماهنگی هایی با بعضی مقامات بانک بود و کمی هم جنبه اطلاعاتی پیدا می کرد.
-
- عدم وجود انسجام در اطلاعات به دست آمده در دوره مورد بررسی؛ در برخی دوره های میانی بازه زمانی مورد بررسی اطلاعات به دلیل نامعلومی وجود نداشت که این امر به نوبه خود در تحلیل رشته ای اطلاعات به هم پیوسته ایجاد مشکل می نمود.
-
- عدم همزمانی مناسب در اطلاعات به دست آمده و در نتیجه غیرممکن بودن بررسی رابطه مورد نظر بین متغیرها در دوره مورد بررسی؛ که به همین سبب بررسی رابطه همزمانی متغیرها را دچار مشکل می نمود.
-
-
نتیجه گیری
امروزه ورود به دنیای تجارت و پا به عرصه رقابت گذاشتن، منوط به داشتن تجارتی الکترونیکی است که به نحو احسن با هزینه کمتر مدیریت و پردازش شود و ریسکهای موجود را به حداقل برساند.پس افزایش دسترسی و خدمات توسط بانک ها و ایجاد اطمینان به مشتریان به لحاظ امنیت و حفاظت از اطلاعات آنها می تواند کاربرد بیشتر مشتریان را به همراه داشته و نوید دهنده ورود به مرحله جدیدی از نظام پرداخت برای بانکداری کشور عزیزمان باشد. همچنین افزایش همکاری بانکهای داخل در زمینه های پرداخت از طریق ابزارهای نوین الکترونیک می تواند انگیزه را برای استفاده از این تکنولوژی افزایش دهد. البته نباید فراموش کرد که در دنیای امروز مبادلات برون مرزی بدون اینترنت و کارتهای اعتباری پذیرفته شده در سطح بین المللی امکان پذیر نیست. از اینرو پیشنهاد می شود که افزایش خدمات بانکها همسو با سیاست آنها در جهت شکل گیری و گسترش روابط در سطح جهانی باشد.
در تمامی موارد بررسی شده که در همگی نیز سعی شد تا متغیر مستقل از نوع تغییرات بانکداری الکترونیک و متغیر وابسته نیز مرتبط با تغییرات نقدینگی باشد، همچنان که در نتایج مندرج در فصل ۴ نیز آمده، میان متغیر های مورد بررسی، همانطور که انتظار می رفت، درجه بالایی از همبستگی وجود دارد. در معدود مواردی هم که رابطه به دست آمده بی معنی بوده است، دلایلی چون نقص در ثبت اطلاعات از لحاظ تعداد دوره های زمانی، نقش بسزایی داشته اند.
۸ آزمون در ارتباط با تاثیر ابزار بر مبلغ تراکنش ریالی انجام شده از طریق درگاه های الکترونیک بود.
-
- در ۷ آزمون؛ فرض صفر رد و فرض یک پذیرفته شد،
-
- در ۱ آزمون؛ فرض صفر قبول و فرض یک رد شد،
۱۴ آزمون در ارتباط با نقدینگی شعب بود.
-
- در ۳ آزمون؛ فرض صفر رد و فرض یک پذیرفته شد،
-
- در ۱۱ آزمون؛ فرض صفر قبول و فرض یک رد شد،
۴ آزمون در ارتباط با میزان نقد درخواستی روزانه شعب کل کشور بود.
-
- در ۴ آزمون؛ فرض صفر قبول و فرض یک رد شد،
۴ آزمون در ارتباط با مبلغ حواله شده اداره امور خزانه به امور شعب کل کشور بود.
-
- در ۴ آزمون؛ فرض صفر قبول و فرض یک رد شد،
۴ آزمون در ارتباط با موجودی نقد پایان روز شعب کل کشور بود.
-
- در ۳ آزمون؛ فرض صفر رد و فرض یک پذیرفته شد،
-
- در ۱ آزمون؛ فرض صفر قبول و فرض یک رد شد،
۴ آزمون در ارتباط با انتقال وجه نقد از شعب به اداره خزانه کل کشور بود.
-
- در ۳ آزمون؛ فرض صفر رد و فرض یک پذیرفته شد،
-
- در ۱ آزمون؛ فرض صفر قبول و فرض یک رد شد،
فرم در حال بارگذاری ...