در الگوی برآوردی بازده سکه نیز ضریب نرخ تورم نشان از مثبت و معنیدار بودن این رابطه دارد، بنابراین بازده طلا نیز از قابلیت پوشش تورم بودن برخوردار بوده که این پوشش به صورت کامل صورت میگیرد. اثرگذاری سایر متغیرهای مدل همانند دو دارایی قبل است. ضریب ۶۱/۰ است و معنیداری کل رگرسیون نیز در این مدل تأیید میشود.
۴-۸
نتایج در بازار ارز و دلار متفاوت با نتایج بازارهای قبل است. ضریب نرخ تورم در این بازار منفی و معنی دار است که نشاندهندهی عدم قابلیت پوشش تورم دلار است. این نتیجه را میتوان به ثبات نسبی نرخ ارز اسمی در اکثر سالهای مورد بررسی مربوط دانست. تأثیر سایر داراییها بر بازده دلار مثبت و معنیدار بوده که میتوان نتیجه گرفت این داراییها جانشین هم نیستند. ضریب تولید، نقدینگی و درآمدهای نفتی، در بردار همگرایی بلندمدت بازده دلار منفی به دست آمده است. ضریب در مدل بازده دلار برابر با ۵۸/۰ شده است که حاکی از قدرت توضیح دهندگی نسبتاٌ متوسط متغیرهای مدل برای بازده دلار است. آماره در این مدل برابر با ۰۶/۳ شده است که معنیداری کلی رگرسیون را به دنبال دارد.
پس از برآورد مدلها برای بررسی صحت این نتایج لازم است تا آزمونهای تشخیصی برای پسماندهای مدل بررسی شود. جدول ۴-۱۲ و ۴-۱۳ نتایج آزمونهای تشخیصی مربوط به مدل فوق را نشان میدهد. یکی ا ز فرضهای اساسی در ارتباط با جملهی پسماند، فرض مربوط به وجود واریانس همسان برای تمامی جملات پسماند است. مقدار احتمال آزمون واریانس ناهمسانی در جدول۴-۱۲، ۱۹/۰ است که بر اساس آن، فرض صفر مبنی بر همسانی واریانسها را نمیتوان رد کرد. بنابراین مشکل واریانس ناهمسانی در مدل بررسی پوشش تورم داراییها وجود ندارد. همچنین نتایج جدول ۴-۱۳ نشاندهندهی نبود خودهمبستگی در سه وقفهی برآورد شده در مدل است. چراکه مقدار آماره و احتمال آن از مقدار بحرانی بیشتر بوده، در نتیجه فرض صفر عدم خودهمبستگی سریالی بین پسماندها رد نمیشود.
جدول ۴-۱۲: آزمون واریانس همسانی پسماندها
آماره کای دو
درجه آزادی
مقدار احتمال
۶۲/۱۹۲۳
۱۸۷۲
۱۹/۰
مأخذ: یافتههای تحقیق
جدول ۴-۱۳: آزمون نبود خودهمبستگی
وقفه
آماره
مقدار احتمال
۱
۸۷/۵۲
۸۳/۰
۲
۷۵/۷۰
۲۶/۰
۳
فرم در حال بارگذاری ...