۲۴۹۰.۰۱
۷۶۰۱۴۷۱.۰۹
۴۹.۹۰
۱۵۲۳۳۴.۰۹
۴۴۰.۲۰
۴۹.۹۰
۱۷۸۹.۲۹
۶۷۴۴۳۳۲.۷۳
۴۲.۳۰
۱۵۹۴۴۰.۴۹
۴۴۱.۶۰
۴۲.۳۰
۱۳۸۳.۸۴
۴۹۳۱۵۵۹.۷۳
۳۷.۲۰
۱۳۲۵۶۸.۸۱
۴۰۱.۳۰
۳۷.۲۰
۲۵۰۴۹.۸۱
۹۲۶۵۱۵۷۶.۸۶
۶۹۷.۹۰
۲۹۲۴۲۸۴.۴۱
∑
شکل۳-۴ رگرسیون تحت معیارهوک-براون برای نمونه sandston
فصل ۴
روش اجزای محدود
۴-۱- مقدمه:
با توجه به اینکه اساس روش انجام یافته در این پایان نامه روش اجزای محدود میباشد، در این فصل به معرفی روش اجزای محدود میپردازیم. در ابتدا اساس کار روشهای تقریبی را معرفی میکنیم.در ادامه انواع المانها در روش اجزای محدود و اساس ریاضی آنها را معرفی میکنیم.در نهایت روشهای عددی تقریب انتگرال را معرفی میکنیم.
۴-۱-روش باقیماندههای وزنی:
این یک حقیقت مسلم است که حل معادلات دیفرانسیل در اجراییترین مسائل مهندسی، غیر قابل اجتناب است. با توجه به پیچیدگیهای هندسی و فیزیکی، به ندرت راه حل دقیقی برای حل معادلات حاکمه داریم. در نتیجه راه حلهای تقریبی برای حل معادلات دیفرانسیل، کارایی زیادی دارد. در حقیقت روش اجزای محدود خود یکی از این تکنیکهای تقریب میباشد. البته روش اجزای محدود خود بر پایه چندین روش تقریب میباشد که یکی از مهمترین آنها روش باقیماندههای وزنی است. روش باقیماندههای وزنی یک روش تقریب برای مسائل مقادیر مرزی میباشد. ابتدا محتوای کلی برای حالت یک بعدی شرح داده می شود و سپس برای حالت دو و سه بعدی تعمیم داده می شود
فرض میکنیم معادله دیفرانسیل به فرم معادله ۴-۱ باشد.
۴-۱
که تحت شرایط مرزی زیر قرار دارد.
۴-۲
روش باقیماندههای وزنی به دنبال راه حلی به فرم زیر است.
۴-۳
در جایی که حل تقریبی ارائه شده به صورت حاصلضرب ضرایب ثابت و ناشناخته که باید تعیین گردند و که توابع شکل نامیده می شود، میباشد. نکته اساسی در مورد توابع شکل این است که این توابع باید بر روی حوضه مورد بحث پیوسته باشند و به خوبی از پس شرایط مرزی برآیند. از همه مهمتر این است که توابع شکل باید به خوبی با هندسه مسئله نیز همخوانی داشته باشد. با تمام این پیش فرضها میتوانیم به این نتیجه برسیم که حل باقیماندههای وزنی به خوبی به حل دقیق نزدیک است اما با تمتم این تفاسیر ما مقداری خطای باقیمانده نیز داریم پس
۴-۴
در جایی که باقیمانده میباشد. دقت شود که باقیمانده خود تابعی از ضرایب میباشد. در روش باقیماندههای وزنی ضرایب به صورت زیر ارزیابی میشوند.
۴-۵
در جایی که n تابه وزنی فرضی را نشان میدهد. مشاهده می شود که پس از انتگرالگیری از معادله نتیجه به صورت n معادله جبری درمیآید که می تواند برای مقادیر حل شود. معادله نشان میدهد که جمع(انتگرال) خطاهای باقیمانده وزنی روی محیط مورد بحث صفر میباشد. چندین رویکرد از روش باقیماندههای وزنی وجود دارد که در نحوه بدست آوردن فاکتورهای وزنی متفاوتند. عمومیترین رویکردها حداقل مربعات، روش گالرکین، مجموعه نقاط میباشد. در این بحث ما بر روی سادهترین رویکرد در روش اجزای محدود یعنی روش گالرکین بحث خواهیم کرد.
۴-۱-۱-روش گالرکین:
فرم در حال بارگذاری ...