۶۹/۰
۴۸
مشکلات توجه
۶۶/۰
۴۸
مشکلات بزهکاری
۷۹/۰
۴۸
همانطور که در جدول ۱۰-۳ مشاهده می شود، دامنه ضرایب آلفای کرونباخ از ۶۶/۰ (مشکلات توجه) تا ۸۵/۰ (مشکلات رفتاری برونی سازی) است. بنابراین پایایی این مقیاس در حد رضایت بخشی است.
بررسی مورگان و کائوس (۱۹۹۹، به نقل از ارشدی، ۱۳۷۸) بر روی نوجوانان بیخانمان نشان میدهد که YSR در پیش بینی تشخیصهای DSM از اعتبار لازم برخوردار است. مینایی (۱۳۸۵) جهت بررسی اعتبار این پرسشنامه از همبستگی درونی مقیاس ها استفاده کرد که همبستگی ها در خرده مقیاس مشکلات توجه در دامنه ای از ۳۰/۰ تا ۷۴/۰، در خرده مقیاس مشکلات بزهکاری در دامنه ای از ۲۷/۰ تا ۸۶/۰ و در خرده مقیاس مشکلات پرخاشگری در دامنه ای از ۲۹/۰ تا ۹۷/۰ در سطح معنی داری ۰۱/۰ قرار داشتند. همچنین، نتایج جاصل از روش تمایزگذاری گروهی، بین دو گروه عادی و بالینی نشان داده است که میانگین نمرات دختران و پسران بالینی به طور معنی داری بالاتر از میانگین نمرات دختران و پسران عادی است. همچنین، نتایج حاصل از روش اعتبار سوال با همبسته کردن عملکرد فرد در سوال ها با نمره کل آزمون قویاً دلالت بر اعتبار سازه آن دارد، بدین ترتیب که همبستگی به دست آمده در مشکلات توجه، مشکلات بزهکاری و مشکلات پرخاشگری به ترتیب ۳۷/۰، ۳۰/۰ و ۴۴/۰ به دست آمد. کاکابرایی، حبیبی عسگرآباد و فدایی (۱۳۸۶) نیز در پژوهش خود نشان دادند که اعتبار ملاکی همگرای و اعتبار سازه این مقیاس بر روی دانش آموزان مقطع متوسط استان کرمانشاه رضایت بخش بوده و عوامل به دست آمده از تحلیل عاملی شبیه عوامل مطالعه اصلی بود.
در پژوهش حاضر نیز اعتبار این مقیاس در نمونۀ جداگانه ای از نمونۀ آزمون فرضیه ها (۲۲ دختر و ۲۶ پسر) از طریق همبسته کردن آن با درجه بندی- خود در پاسخ به سه عبارت کلی، که فرض شد سازۀ مشکلات برونی سازی شده و خرده مقیاس های پرخاشگری، مشکلات توجه، مشکلات بزهکاری را مورد پرسش قرار می دهند، ارزیابی شد. عبارات ” اطرافیان فکر می کنند آدم پرخاشگری هستم."، ” می توانم به خوبی حواسم را روی کار متمرکز کنم.” و ” گاهی کارهایی انجام داده ام که اطرافیان فکر می کنند خلاف کار هستم.” به افراد داده شد و آن ها با انتخاب یکی از گزینه های کاملاً مخالفم، مخالفم، نظری ندارم، موافقم، کاملاً موافقم نشان دادند که این مطلب چقدر در مورد آن ها صادق است. نتایج به دست آمده از اعتبار آن در جداول ۱۱-۳ ارائه شده است.
جدول ۱۱-۳٫ نتایج اعتبار سنجی مقیاس مشکلات رفتاری برونی سازی و خرده مقیاس های آن در پژوهش حاضر
مقیاس
ضریب همبستگی
معنی داری
مشکلات رفتاری برونی سازی
۶۱۹/۰
۰۰۱/۰
مشکلات پرخاشگری
۳۴۸/۰
۰۱۵/۰
مشکلات توجه
۵۰۷/۰
۰۰۱/۰
مشکلات بزهکاری
۴۷۱/۰
۰۰۱/۰
فرم در حال بارگذاری ...