وبلاگ

توضیح وبلاگ من

تأثیر حاکمیت شرکتی و مدیریت سود برکیفیت سود- قسمت ۱۵

 
تاریخ: 20-07-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

اطلاعات گردآوری‌شده ارقام و مشخصاتی است که گرچه با خود معانی مجرد می‌آورند اما این معانی به مدد کیفیت‌هایی استغنا می‌یابند که این کیفیت‌ها در قالب زبان آمار و احتمالات نمودار می‌شوند و به یافته‌های حاصل از آزمون تجربی بار اطلاعاتی معنی‌دار و گویاتری می‌بخشند. به بیان دیگر برای آنکه داده‌های تجربی را از حالت یک مجموعه نامنظم به صورت یک مجموعه سیستماتیک و متشکل درآوریم لازم است این داده‌ها را با بهره گرفتن از روش‌های معین تلخیص، تنظیم و طبقه‌بندی کنیم و به صورت جداول آماری نمایش دهیم(دلاور،۱۳۸۵).
پایان نامه - مقاله - پروژه
با توجه به مطالب مطرح‌شده در بخش متغیرهای این تحقیق، در ادامه چگونگی استخراج متغیرهای لازم جهت استفاده در مدل‌های آزمون فرضیه‌ها و منابع آن‌ ها بیان می‌شود. برای به دست آوردن متغیرهای مورد نیاز مربوط به صورت‌های مالی شرکت‌های مورد بررسی، به صورت‌های مالی فراهم آمده در آرشیوهای الکترونیکی سازمان بورس اوراق بهادار تهران مراجعه شده است. بخشی از اطلاعات مورد نیاز نیز از نرم‌افزارهای موسوم به بانک‌های اطلاعاتیتدبیرپرداز ودناسهم به دست آمده است.
در رابطه با شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس اوراق بهادار تهران، افزون بر اطلاعات به دست آمده از صورت‌های مالی این شرکت‌ها، اطلاعات دیگری لازم است تا با بهره گرفتن از آن بتوان متغیرهای روش مستقیم را محاسبه شود. اطلاعات مربوط به محاسبه شاخص افشا از‌ صورت‌های مالی و یادداشت‌های‌ توضیحی‌ پیوست صورت‌های مالی استخراج شده است. برای به دست آوردن این اطلاعات از آرشیوهای الکترونیکی و فایل‌هایpdf صورت‌های مالی استفاده شده است.
۲-۶-۳- آماده سازی اطلاعات
برای آماده سازی متغیرهای لازم جهت استفاده در مدل های آزمون فرضیه‌ها از نرم‌افزار صفحه گسترده Excelاستفاده شده است. ابتدا اطلاعات گردآوری‌شده در کاربرگ های اولیه، در صفحات کاری ایجادشده در محیط این نرم‌افزار وارد گردید و سپس محاسبات لازم برای دستیابی به متغیرهای این تحقیق انجام شد. بعد از محاسبه کلیه متغیرهای لازم جهت استفاده در مدل های این تحقیق، این متغیرها در صفحات کاری واحدی ترکیب شدند تا به طور الکترونیکی به نرم‌افزار مورد استفاده در تجزیه و تحلیل‌های تحقیق منتقل شوند.
۷-۳- روش‌شناختی تحقیق (تجزیه و تحلیل داده‌ها)
هر شرکت یا مؤسسه، در صورتی می‌تواند موفق باشد که با توجه به پیش‌بینی وضع آینده، برنامه‌ریزی‌های لازم را به انجام رساند و دسترسی به این هدف، روش‌های آماری متعددی را می‌طلبد که در تحقیق حاضر، پژوهشگر توجه خود را به روش‌هایی معطوف داشته است که می‌تواند تجارب گذشته را به پیش‌بینی حوادث آینده بدل سازد. یکی از روش‌های آماری که این‌گونه داده‌ها را مورد استفاده قرار دهد، رگرسیون نامیده می‌شود. دانشمندانی نیز که در خصوص پیش‌بینی تلاش کرده‌اند جهت دستیابی به نتایج مورد نظر، مدل های مختلف پیش‌بینی را مورد استفاده قرار داده‌اند و رگرسیون یکی از این مدل هاست که توصیفی از رفتار تاریخی و جاری متغیر(ها) به دست داده و با این فرض که روند گذشته و حال، مبنای قابل‌اتکایی برای پیش‌بینی آینده است، جهت تخمین حرکت آتی متغیر(متغیرهای) مورد نظر به کار می رود. در این مدل، پیش‌بینی‌ها از طریق تغییرات موجود از گذشته و حال پارامتر(ها) مورد نظر صورت می‌پذیرد.
پژوهشهای همبستگی شامل کلیه پژوهشهایی است که در آنها تلاش میشود رابطه متغیرهای مختلف با بهره گرفتن از ضریب همبستگی کشف و تعیین شود. این ضریب شاخص دقیقی است که با محاسبه آن میتوان نشان داد که یک متغیر تا چه اندازه با متغیرهای دیگر پیوند دارد و میتوان برای همبستگی (مثبت یا منفی) میزان و مقدار آن را محاسبه کرد.
پس از جمع‌ آوری اطلاعات مربوط از نرم‌افزار صفحه گسترده اکسل[۴۳]جهت طبقهبندی اطلاعات و محاسبه متغیرها استفاده گردید و در نهایت اطلاعات حاصل با بهره گرفتن از نرم‌افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. روش پژوهش همبستگی میباشد جهت انجام آزمونهای آماری از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون و تحلیل واریانس[۴۴] که دارای خطای معیار کمتری در مقایسه با سایر روش های آماری میباشند استفاده شده است.
۸-۳. تابع آماره
۱-۸-۳.آزمون کولموگوروف – اسمیرنوف (KS)
این آزمون جهت بررسی ادعای مطرح شده در مورد توزیع داده های یک متغیر کمی مورد استفاده قرار می گیرد.برای انجام تحلیل رگرسیونی ابتدا نرمال بودن متغیرها را به وسیله آزمون K-S مورد بررسی قرار می دهیم
داده ها از توزیع نرمال پیروی می کنندH0:
داده ها از توزیع نرمال پیروی نمی کنند H1:
نحوه داوری : چنانچه سطح معنی داری ( Sig) بزرگ تر از ۰۵/۰ باشد نشان دهنده آن است که توزیع مشاهده شده با توزیع نظری مربوط است . به سخن دیگر فرض H1رد و فرض H0 پذیرفته می شود، یعنی داده ها از توزیع نرمال پیروی می کنند . در صورتی که مقدار sig محاسبه شده از ۰۵/۰ کوچکتر باشد فرض H0 رد و فرض H1 پذیرفته می شود ، یعنی داد ها از توزیع نرمال پیروی نمی کنند.
۲-۸-۳. تحلیل رگرسیون
تحلیل رگرسیون ، فن و تکنیکی آماری برای بررسی وبه مدل درآوردن ارتباط بین متغیرها استبه عبارت دیگر در رگرسیون به دنبال برآورد رابطه ای ریاضی و تحلیل آن هستیم ،به طوری که بتوان به کمک آن کمیت یک متغیر را با بهره گرفتن از متغیر یا متغیرهای دیگر تعیین کرد.شیوه کار به این صورت است که ابتدا باید معنی داری کل مدل رگرسیون مورد آزمون قرار گیرد که این کار توسط جدول ANOVAصورت می گیرد . سپس باید معنی داری تک تک ضرایب متغیرهای مستقل بررسی شود.
۴-۸-۳. معادله خط
با فرض آنکه رابطه علت و معلولی بین دو متغیر کمی وجود داشته باشد و این رابطه به صورت خطی باشد ،مدل رگرسیونی خطی ساده به صورت زیر است:
y = β۰ + β۱X + ε
به عبارت دیگر متغیر وابسته به کمک مقدار متغیر مستقل برآورد می شود.
۵-۸-۳. ضریب همبستگی پیرسون
پژوهشهای همبستگی ـ تعریف، هدف و مزایا:
پژوهشهای همبستگی شامل کلیه پژوهشهایی است که در آن سعی میشود رابطه بین متغیرهای مختلف با بهره گرفتن از ضریب همبستگی، کشف یا تعیین میشود. هدف روش پژوهش همبستگی، مطالعه حدود تغییرهای چند متغیر با حدود تغییرهای چند متغیر دیگر است.
هدف ضریب همبستگی، بیان رابطه بین دو یا چند متغیر به صورت ریاضی است. در صورتی که رابطه متغیرها کامل و مثبت باشد ضریب همبستگی، یک است و چنان چه همبستگی بین متغیرها کامل و منفی باشد ضریب همبستگی، منفی یک(۱ - ) شد. طرح بنیانی و اساسی پژوهش همبستگی بسیار ساده است. در این روشها به جمع‌ آوری نمره های دو ( یا چند) متغیر برای آزمودنیهای یکسان میپردازیم و سپس ضریب همبستگی را محاسبه میکنیم.
به طور کلی هدف پژوهش همبستگی عبارت است از درک الگوهای پیچیده رفتاری از طریق مطالعه و همبستگی بین این الگوها و متغیرهایی که فرض میشود بین آنها رابطه وجود دارد. تحلیل همبستگی، ابزاری آماری است که به وسیله آن میتوان درجهای که یک متغیر به متغیری دیگر از نظر خطی مرتبط است را اندازه گیری کرد. همبستگی را به طور معمول با تحلیل رگرسیون به کار میبرند.
درجه همبستگی درباره دو معیار بحث میکند:
الف) ضریب تعیین
ب) ضریب همبستگی
الف) ضریب تعیین (R ۲ )
روش همبستگی گشتاوری (پیرسون):
روش همبستگی گشتاوری زمانی به کار میرود که متغیرهای مورد مطالعه (دو متغیری که قصد محاسبه ضریب همبستگی بین آنها را داریم) به صورت پیوسته باشند.
در این پژوهش نیز با توجه به ویژگی متغیرهای به دست آمده که از لحاظ پیوسته بودن متغیرها دارند و نیز مزیتی که روش همبستگی پیرسون دارد از این روش استفاده شده است که مشخصات این روش به شرح زیر میباشد.
جدول (۲ـ ۳ ) ویژگی متغیرهای تحقیق

 

روش علامت متغیر اول متغیر دوم متغیر سوم ویژگی
همبستگی گشتاوری پیرسون r پیوسته پیوسته پیوسته


فرم در حال بارگذاری ...

« بررسی تولید پنیر آنالوگ با جایگزینی نسبی نمک کلرید سدیم با نمک کلرید پتاسیم- قسمت ۲دیپلماسی شهروندی و سیاست خارجی در عصر اطلاعات- قسمت ۵۵ »
 
مداحی های محرم