وبلاگ

توضیح وبلاگ من

برنامه ریزی تولید ادغامی چند هدفه پایدار در زنجیره تأمین تحت شرایط عدم قطعیت- قسمت ۵۲

 
تاریخ: 20-07-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

 

 

 

 

(‏۲- ۱۴)

 

 

 

این ساده سازی می ­تواند اینگونه تفسیر شود که از آن جایی­که ξs بزرگ­تر از ∑sΩ psξs است، بنابراین θs = ۰ است. درحالتی­که مقدار ∑sΩ psξs بزرگ تر از ξs است، در نتیجه، θs = ∑sΩ psξs – ξs.
دانلود پایان نامه - مقاله - پروژه
عبارت دوم در تابع هدف ρ(δ۱, δ۲, …, δs)، تابع جریمه غیرموجه بودن است و برای جبران میزان تعدی از سمت راست محدودیت‌های کنترلی در برخی سناریوها به­کار می­رود. در واقع تعدی از سمت راست محدودیت به معنای غیرموجه بودن آن محدودیت می­باشد. این جریمه توسط ضریب ω کنترل می­ شود.
با توجه به این بحث تابع هدف می ­تواند به صورت زیر مدل شود:

 

 

 

 

(‏۲- ۱۵)

 

 

 

بهینه سازی پایدار[۱۵۶] با پارامترهای بازه ای
بنتال و نمیرووسکی[۱۵۷] (۲۰۰۰) در پژوهشی که روی چندین مورد مطالعاتی از کتابخانه مسائل بهینه سازی خطی Net Library انجام داده­اند به این نتیجه رسیدند که در کاربردهای برنامه­ ریزی خطی در دنیای واقعی، نمی توان این احتمال را که عدم قطعیت­های کوچک در داده ها می ­تواند جواب بهینه معمول را از نقطه نظر کاربردی کاملاً بی ­معنی نماید، نادیده گرفت. از این رو بطور طبیعی گرایش به سمت ایجاد مدل هایی که بتواند جواب ها را حتی الامکان نسبت به عدم قطعیت داده ­ها ایمن نماید، رو به فزونی نهاد. اولین تلاش ها در این راستا توسط سویستر[۱۵۸](۱۹۷۳) صورت پذیرفت. او یک مدل بهینه سازی خطی را پیشنهاد داده است که در آن جواب بدست آمده به ازای تمامی مقادیر متعلق به یک مجموعه محدب، شدنی باقی می­ماند. مدل پیشنهادی او جواب هایی را تولید می­نماید که بسیار محافظه کار هستند بدین معنی که قسمت عمده­ای از بهینگی مسئله اسمی جهت تضمین پایداری آن قربانی می­ شود.
او مدل برنامه­ ریزی خطی زیر را در نظر گرفته است:

 

 

P1: maximize c’­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­x

 

 

 

 

 

subject to

 

(‏۲- ۱۶)

 

 

 

xj ≥ ۰,

 

 

 

 

 

و فرض کرده که عدم قطعیت پارامتر aij را تحت تأثیر قرار می­دهد. در روش بهینه سازی پایدار فرض بر این است که در سطر iام از معادله (۲-۱۶) تنها برخی از پارامترها مقید به شرط عدم قطعیت هستند و این مجموعه از پارامترها را با Jنمایش می­ دهند. هر پارامتر aij که Jj را بصورت یک متغیر تصادفی محدود و متقارن مدل می­ کنند که تنها می ­تواند مقادیر بازه [āij−âij, āijij] را با مرکزیت āij، که مقدار اسمی نامیده می­ شود، اختیار نماید و âij میزان دقت برآورد را اندازه می­گیرد.
او نشان می­دهد که مسئله فوق معادل مسئله زیر است:

 

 

 

 

P2: maximize c’­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­x

 

 


فرم در حال بارگذاری ...

« بررسی رابطه مهارت مذاکره مدیران با میزان تعارض میان کارکنان مراکز آموزش فنی و حرفه ای کرج- قسمت ۱۹تخمین حالت و پیش بینی دما در خطوط لوله با استفاده از فیلتر کالمن- قسمت ۱۰ »
 
مداحی های محرم